Fan van F.C. Twente
Nieuws

Advies voor Wout Brama: “Hij moet stoppen met voetballen”

Wout Brama keerde in 2018 terug bij FC Twente om de ploeg te helpen terug te keren naar de eredivisie. Deze missie slaagde waarna de missie volgende om de club in de eredivisie te houden. Ook dit lukte. Inmiddels is Brama 35 en nog steeds lijkt hij een onmisbare schakel bij de Tukkers.

De aanvoerder miste dit seizoen door blessureleed al vijf van de 12 wedstrijden, maar alle wedstrijden waar Brama startte als basiskracht werden gewonnen. Uit de zeven wedstrijden die FC Twente startte zonder Brama in de basis, werden slechts vijf punten gewonnen.

Begin volgend seizoen wordt Brama 36 en de vraag is of hij dan nog actief is als voetballer of niet. Eddy van der Ley sprak met de aanvoerder en die liet weten zo lang mogelijk door te willen voetballen. Niet iedereen vindt dit een goed idee.

Eén daarvan is Issy ten Donkelaar, voormalig speler en hoofdtrainer van FC Twente. “Dat moet hij niet doen. Hij moet stoppen. Hij speelt twee wedstrijden en is dan zes wedstrijden geblesseerd.” Zaakwaarnemer René Wagelaar is het hiermee eens. “Moet je kijken wat dat kost voor de club.”

Van der Ley verwijst naar de resultaten van FC Twente als Brama speelt. “Ik denk dat hij heel belangrijk is. Je ziet dat als hij speelt, het een stuk beter gaat.” Ten Donkelaar moet toegeven dat Brama het nog altijd goed doet, maar blijft wel bij zijn standpunt dat Brama moet stoppen.

“Hij doet het nog bijzonder goed moet ik zeggen, dat had ik ook niet verwacht, maar hij moet gewoon een andere weg kiezen. Dat zou voor FC Twente uitstekend zijn.” Met die andere weg doelt Ten Donkelaar op een rol binnen de club. Bijvoorbeeld als rechterhand van Jan Streuer. Van der Ley besluit: “Ik denk dat hij daar ook wel wat voor voelt, alleen hoe dat in de praktijk gaat lopen, dat gaan we zien.”