Fan van F.C. Twente
Nieuws

Africa Cup voorbij voor Ramiz Zerrouki

De Africa Cup zit erop voor Ramiz Zerrouki. Zijn land Algerije wist de laatste beslissende groepswedstrijd niet te winnen en daarom is de titelverdediger nu al uitgeschakeld. In de kraker tegen Ivoorkust werd met 3-1 verloren en dat betekend dus einde toernooi.

Het toernooi was voor de Twentse middenvelder zo wie zo al niet goed want vlak voordat het toernooi begon was hij positief getest op het corona virus.

Algerije speelde de openingswedstrijd gelijk tegen het nietige Sierra Leone en dat was een blamage voor de titelverdediger. De blamage voor Algerije werd nog groter nadat men de 2e wedstrijd tegen het hele kleine Equatorial Guinea met 1-0 werd verloren. Zerrouki zat bij die wedstrijd op de tribune.

Na deze wedstrijd sloot hij weer aan bij de selectie van Algerije en woensdag kreeg hij te horen dat hij in de basis zou starten tegen Ivoorkust. Winst was noodzakelijk in die wedstrijd want alleen bij winst zou Algerije nog door kunnen gaan. Algerije verloor deze wedstrijd met 3-1 en Zerrouki speelde een negatieve hoofdrol in de wedstrijd want hij liet bij een vrije trap van Ivoorkust zijn tegenstander Sangaré van PSV lopen en die knikte daardoor de 2-0 binnen.

Na het laatste fluitsignaal kwamen de tranen bij Zerrouki die zich dit teornooi heel anders had voorgesteld. Het is nog niet bekend wanneer Zerrouki terugkeert naar Nederland en weer aansluit bij FC Twente.