Fan van F.C. Twente
Nieuws

Arnold Bruggink weet heel goed waar hij aan begint bij FC Twente

De aanstaande technisch directeur van FC Twente Arnold Bruggink weet heel goed waar hij an begint straks vanaf 1 juli. Zijn verbintenis gaat pas op 1 juli in maar hij loopt nu “stage” bij Jan Streuer. Streuer neemt op 1 juli afscheid en dan kan Bruggink zo instromen en het overnemen.

In een gesprek met de Telegraaf zegt Bruggink "Voor mij werkt het heel prettig. Ik klankbord enorm veel met Jan. Ik luister daar heel goed naar. Het is voor mij heel interessant", zegt hij. "De afgelopen periode is gebleken dat de rust en ervaring die Jan heeft, mij enorm helpt, ik weet hoe onrustig deze club kan zijn. Ik weet ook dat je daar last van kunt krijgen, zeker als je in de regio woont. Maar als je daar bang voor bent, moet je er niet aan beginnen. Dat maakt FC Twente ook zo bijzonder: het is er nooit saai."

Door zijn nieuwe baan moet hij zijn analysewerk voor ESPN opgeven en zegt daarover "Ik deed het analysewerk met enorm veel plezier. Het is niet gemakkelijk om dat op te geven, maar je krijgt er iets fantastisch voor terug", doelt hij op een rentree bij zijn jeugdliefde. "Raemon Sluiter heeft tegen mij gezegd: Ik denk dat in elke topsporter een vuurtje brandt, dat weer aangewakkerd moet worden, nadat je bent gestopt. Dat voel ik ook echt. Dat vuurtje is weer gaan branden."