Fan van F.C. Twente
Nieuws

Cerny maakt na tien maanden rentree: 'Na de wedstrijd kwam een besefmomentje'

Vaclav Cerny mocht na tien maanden blessureleed zes minuten invallen tegen Sparta Rotterdam. De FC Twente-aanvaller is dolbij dat hij eindelijk weer binnen de lijnen staat.

"Het was fantastisch. Ik heb hier zolang naar gesnakt", zegt Cerny opgelucht in gesprek met ESPN. "Het was eindelijk zover. Ik stond er heel ontspannen in, want ik wist dat het zou gebeuren." De Tsjech kampte met een zware knieblessure en maakte zijn rentree uitgerekend op het kunstgrasveld van Sparta. "Nee, dat maakt mij niet uit. Ik heb sinds ik weer kan lopen al op kunstgras gespeeld. Veel mensen maken er een issue van, zo zie ik dat niet. Zelfs al was het op beton had ik het niet erg gevonden", geeft Cerny aan dat hij niet kon wachten om weer te spelen.

FC Twente won door een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel met 0-1 op Het Kasteel. Na het laatste fluitsignaal schoten de afgelopen tien maanden wel door zijn hoofd. "Zonder overdrijven, toen de wedstrijd klaar was kwam een besefmomentje. Michal Sadílek kwam gelijk naar me toegerend. Het was een moment om niet te vergeten", erkent de vleugelspeler, die na een loodzware periode 'klaar is om zichzelf terug te knokken in het team'.

Cerny heeft geen angst dat zijn knie zondag een reactie geeft. "Nee, ik weet dat de knie gewoon goed is. Ik wil vooruit kijken." Volgende week neemt FC Twente het thuis op tegen Feyenoord. Wie weet kan de Tsjech dan een minuut of twintig meespelen. "Laten we het hopen", besluit hij met een knipoog.

 

Bron: www.voetbalprimeur.nl