Fan van F.C. Twente
Nieuws

Contract Jody Lukoki ontbonden

Jody Lukoki is met onmiddellijke ingang niet meer welkom bij FC Twente melden Tubantia en RTV Oost. Lukoki werd onlangs veroordeeld voor het schoppen en slaan van zijn vriendin en daarom heeft FC Twente zijn contract ontbonden.

Lukoki lag in Enschede nog vast tot de zomer van 2023. Twente laat aan Tubantia weten de samenwerking met de speler te willen beëindingen. "Beide partijen werken aan een oplossing, waarbij de club heeft aangegeven dat uitkomen voor FC Twente geen optie is", zo klinkt het. Twente kan Lukoki formeel niet ontslaan, maar is niet van plan hem nog op te stellen. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over het afwikkelen van zijn verbintenis.

Lukoki is schuldig bevonden aan huiselijk geweld en kreeg vorige maand te horen dat hij een werkstaf van tachtig uur uit moet zitten. Hij kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van drie jaar. Ook staat hij onder toezicht van de reclassering.

De entree van Lukoki bij Twente was nogal rommelig. De club haalde hem transfervrij binnen, maar al snel ontstond er kritiek omdat hij niet fit was en snel geblesseerd raakte. Lukoki is nog altijd herstellende van een kruisbandblessure.