Fan van F.C. Twente
Nieuws

Coronavirus hakt erin bij Twente-verdediger: 'In twee weken acht kilo afgevallen'

Mees Hilgers kent dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van FC Twente. Waar er onder de vorige coach Gonzalo García weinig aandacht was voor de jeugdspelers, is dat onder Ron Jans wel anders. De centrale verdediger kende echter wat hobbels op de weg richting Twente 1.

Dat het lang duurde voordat Hilgers zijn kans kreeg onder García, zorgde af en toe voor wat frustratie. "Ik was ervan overtuigd dat ik het aan zou kunnen, maar ja: je moet geduld hebben", zo vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Onder de vorige trainer mochten we als jonge jongens mee op trainingskamp naar Spanje. Na afloop kregen we geen feedback of evaluatie. Dat vond ik vrij bizar en dat geeft wel aan dat je niet alles zelf in de hand hebt."\

Met Jans voor de groep is dat wel anders, zo stelt Hilgers. "Bij de huidige staf was het gevoel voor de jonge jongens vanaf de eerste dag heel anders. Er werd met je gesproken, je kreeg aandacht en feedback. Wat het allemaal wat makkelijker heeft gemaakt, is dat de jongens waarmee ik de hele jeugd heb samengespeeld, tegelijk bij het eerste kwamen. Je voelt je dan toch wat meer op je gemak."

Hilgers kende een flinke terugslag, toen hij getroffen werd door het coronavirus. "Ik ben in twee weken tijd 8 kilo afgevallen", zo vertelt hij over de verregaande gevolgen na zijn besmetting. "Pas vier maanden later zat ik weer op mijn normale conditionele niveau en ik heb pas sinds twee maanden mijn reuk en smaak terug."