Fan van F.C. Twente
Nieuws

Daan Rots zelfverzekerd richting Heracles: “Wij gaan winnen vrijdag

Daan Rots kreeg na de komst van Ron Jans medio 2020 de kans zich in de kijker te spelen tijdens de voorbereiding. Het leverde niet direct een plek op in de eerste selectie, maar gedurende het seizoen kreeg de jongeling steeds meer speelminuten. Dit seizoen is hij zelfs uitgegroeid tot een vaste waarde. Iets wat de aanvaller zelf niet aan zag komen.

“Als ik mijn doelstellingen bekijk, had ik dit niet durven dromen”, zo vertelt hij in gesprek met Huis aan Huis. “Vorig seizoen heb ik wat invalbeurten gehad. Het gaat nu zo snel met mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is fantastisch. Alles wat ik speel is meegenomen.”

Rots is niet de beste aanvaller binnen de selectie, maar hij maakt veel goed op karakter. Met welke speler is hij te vergelijken? Dirk Kuyt wellicht? “Ik heb geen voorbeeld of zo. Wel probeer ik aanvallend wat meer te brengen. Zoals Robben, naar binnen trekken en dan de bal in de verre hoek. Daar train ik ook op.”

Een wedstrijd waarin hij zeker op deze manier wil scoren, is die van aankomende vrijdag. Dan neemt FC Twente het in de eigen Grolsch Veste op tegen aartsrivaal Heracles Almelo. Rots is positief gestemd en is van mening dat FC Twente deze wedstrijd moet winnen.

Dat de ploeg uit Almelo Ajax op 0-0 wist te houden, zegt volgens Rots niet alles. “Heracles heeft zeker een aardige wedstrijd gespeeld tegen Ajax, maar uit zijn ze wel wat wisselvallig. Ik denk dat wij gaan winnen vrijdag. We moeten er direct staan. Met de steun van onze supporters gaan we er voor. 30.000 man in De Grolsch Veste, ik kijk er naar uit.”

Bron: www.twenteinsite.nl