Fan van F.C. Twente
Nieuws

De backs van FC Twente ontzettend belangrijk.

Ieder team heeft spelers die van grote waarde zijn voor het team en bij FC Twente zijn dat dit seizoen ongetwijfeld de backs Gijs Smal en Joshua Brenet. Tegen Vitesse scoorden beide speler een goal en beide spelers zijn terug te vinden in de lijst van de 10 spelers met de meeste assists en gecreëerde kansen. Joshua Brenet opende het bal afgelopen zaterdag met zijn 1-0 en Gijs Smal was trefzeker bij de 3-0.

Trainer Ron Jans zei tegen Tubantia daarover "onze backs, dat is wel een verhaal. Onze vleugelverdedigers zijn al lange tijd van grote waarde. Vanaf januari zijn Joshua en Gijs daar vast gaan spelen en zij hebben ons enorm geholpen in balbezit en de eindfase van het spel

Jans, die dit seizoen steeds met vier man achterin speelt, is erg onder de indruk van zowel de aanvallende als defensieve arbeid die zijn verdedigers leveren. "De vleugelverdedigers die tegenwoord vaak opvallen, zijn de zogenaamde wingbacks, in een 5-3-2 systeem. Die hebben de tijd en ruimte om te gaan. Het mooie en knappe is dat wij het met vier verdedigers doen, onze backs moeten dus ook verdedigen."

Door de overtuigende zege op de Arnhemmers, waar Philip Cocu debuteerde als trainer, staan De Tukkers vijfde. Naaste concurrent is Feyenoord, dat slechts één punt meer heeft.