Fan van F.C. Twente
Nieuws

De Grolsch Veste is een veilig stadion

Operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld laat vandaag weten dat het stadion van FC Twente De Grosch Veste een veilig stadion is.

Dat betekend dat alle supporters van de club zonder zorgen het stadion kunnen betreden. Martijn Hoogstoevenbeld komt met deze verklaring naar aanleiding van een rapport waarin wordt beweerd dat de kans groot is dat de tribunes van alle Nederlandse voetbalclubs niet bestand zijn tegen piekbelasting.

Als supporters staan te springen en te hossen in het stadion kun je dus piekbelasting krijgen en iedereen heeft het daarvan voorbeeld gezien in stadion De Goffert in Nijmegen. Vitesse supporters stonden te springen en te hossen na de winst van hun club op de aartsrivaal maar door dat hossen en springen brak de vloer in tweeën.

 “Ons stadion is ook nog relatief nieuw en voldoet aan alle veiligheidseisen”, zo laat Hoogstoevenbeld weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. Er loopt momenteel nog een onderzoek naar de piekbelasting van de Grolsch Veste. “Omdat de normen zijn verzwaard, wordt momenteel onderzoek gedaan naar de dynamische belasting van stadions. Dat onderzoek wordt bij ons uitgevoerd door een ingenieursbureau. Wij verwachten de conclusies halverwege april te hebben.”

Het onderzoek naar de statische belasting, onderzoek naar de constructie, is al uitgevoerd. “Het onderzoek naar de statische belasting is gedaan vanwege het dakdrama bij AZ anderhalf jaar geleden. Er bestonden al allerlei normen voor de clubs, maar die zijn nog extra aangescherpt. Dat onderzoek is bij ons vorig jaar maart afgerond en daaruit bleek dat het bij ons absoluut veilig is.”