Fan van F.C. Twente
Nieuws

'Eenhoorn in beeld bij FC Twente': ''Die kaart gaan ze spelen''

Paul van der Kraan is tot komende zomer de algemeen directeur van FC Twente. De club uit Enschede kan nu rustig op zoek naar een oplossing voor de lange termijn.

"Iedereen spreekt erover dat Nico-Jan Hoogma dan moet gaan komen", vertelt clubwatcher Tijmen van Wissing bij Voetbalpraat op ESPN. "Die is in de zomer vrij en geen gekke kandidaat, denk ik. Ik denk dat wel de Raad van Commissarissen wel weer een voetbalman aan gaat stellen."

Van Wissing verwacht dat FC Twente zich ook bij AZ gaat melden. "Ik denk dat je Eenhoorn ook niet moet uitvlakken, die naam zingt ook vrij vaak rond", meent de journalist. "Die heeft zijn project bij AZ al redelijk in de steigers staan." Eenhoorn werd eerder vaak in verband gebracht met Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben Dennis te Kloese aangesteld als algemeen directeur.

NOS-commentator Arno Vermeulen verwacht niet dat Eenhoorn openstaat voor FC Twente. "Ik kan het me niet voorstellen eerlijk gezegd. Alles kan in voetbal zeggen we altijd, maar hij gaat niet heel snel weg bij AZ, want dat blijft nog wel een paar jaren een interessant project. Maar FC Twente lijkt me nou niet zo'n enorme uitdaging voor hem?"

"Er is best veel perspectief natuurlijk bij FC Twente", countert Van Wissing. "Het is historisch gezien nog altijd de vierde club van Nederland, er is veel mogelijk, volle stadions én je hebt er veel te winnen op dit moment. Ik zeg ook niet dat hij het doet, maar die kaart gaat FC Twente wel spelen."