Fan van F.C. Twente
Nieuws

Eenvoudige bekerwinst voor FC Twente + samenvatting

FC Twente ontvangt vanavond in De Grolsch Veste in de 2e ronde van het KNVB bekertoernooi Keuken Kampioen Divisie club Telstar. De nummer 4 van de eredivisie ontvangt de nummer 13 van de KKD dus. Normaal gesproken moet het geen probleem zijn voor de mannen van Ron Jans maar er zijn altijd verassingen in het bekertoernooi. Ron Jans gaf vanavond wat spelers rust zoals Joshua Brenet (in de belangstelling van Rode Ster Belgrado) die niet bij de selectie zat en o.a. Mees Hilgers, Ricky van Wolfswinkel en Vávlac Cerný begonnen op de bank.

De wedstrijd ging zoals je mocht verwachten. Een aanvallend FC Twente en een teruggetrokken Telstar de wachtte op een counter. Op de tribune vanavond bondscoach Ronald Koeman die waarschijnlijk kwam kijken naar zoon Ronald jr. die het doel van Telstar verdedigde.

De Telstar keeper was belangrijk voor zijn ploeg want hij keerde inzetten van o.a. Sem Steijn, Virgil Misidjan en na een mooie aanval schoot Mathias Kjølø net naast de goal van Koeman. Wat FC Twente ook probeerde in het eerste half uur tot veel echte grote kansen kwamen ze niet. Het publiek moest tot de 37ste minuut wachten voordat men eindelijk kon juichen. Na een corner, wat zo te zien geen corner was, opende Daan Rots de score en vijf minuten later was het wederom Daan Rots die zijn, en FC Twente, tweede goal maakte nadat Manfred Ugalde op de lat kopte en Rots in de rebound afwerkte. Met deze comfortabele 2-0 voorsprong voor FC Twente gingen beide ploegen rusten.

De tweede heft begon net als de eerste, FC Twente dat de aanval zocht en Telstar dat probeerde tegen te houden. Op een veld wat er door de overmatige regenval niet beter op wordt, zal de groundsman van de Grolsch Veste niet blij mee zijn.

In de 77ste minuut dan eindelijk de 3-0 als Virgil Misidjan geheel vrij op een paar meter voor de goal in kan tikken na een mooie pass van Manfred Ugalde. In de daarop volgende aanval krijgt Telstar een corner en iedereen van FC Twente is terug geroepen door Lars Unnerstall en toch is het Thomas Oude-Kotte die de bal voor de voeten krijgt en in kan schieten, 3-1. Geeft dit Telstar nog wat hoop?

In ieder geval komt FC Twente goed weg als in de Anass Salah-Eddine invaller Cain Seedorf vasthoudt en dat Telstar daar geen strafschop voor krijgt. Daar mag de ploeg van Ron Jans niet klagen over scheidsrechter Sander van der Eijk.

FC Twente probeert nog wel een vierde treffer te maken en het publiek nog een toetje te geven maar het lukt de ploeg niet meer en zo blijft het bij 3-1, al moet Lars Unnerstall in blessuretijd nog een goed schot van Rein Smit over tikken,  en is FC Twente door naar de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi en kan de ploeg zich opmaken voor de clash van a.s. zaterdag in de Johan Cruijff Arena tegen regerend landskampioen Ajax.

FC Twente: Lars Unnerstall. Alfons Sampsted (Wout Brama), Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper (Mees Hilgers), Gijs Smal (Max Bruns), Mathias Kjølø, Anass Salah-Eddine, Daan Rots, Sem Steijn (Ricky van Wolfswinkel), Virgil Misidjan (Christos Tzolis), Manfred Ugalde

Telstar: Ronald Koeman jr., Mitch Apau, Ozgur Aktas, Thomas Oude-Kotte, Yahya Boussakou (Jorginho Soares), Tom Overtoom (Jayden Turfkruier), Anass Najah, Anwar Bensabouh, Delvechio Blackson (Rein Smit) , Glynor Plet (Jonathan Mulder), Christos Giousis (Cain Seedorf)

Gele kaarten Telstar: Delvechio Blackson, Christos Giousis  

Scheidsrechter: Sander van der Eijk