Eerste nederlaag van het seizoen in Volendam voor FC Twente.

Vanmiddag moesten de mannen van Ron Jans aantreden aan de boorden van het IJsselmeer tegen promovendus FC Volendam.

Screenshot_20220828-204721_Twitter   Screenshot_20220828-204346_Twitter
                                                                      Screenshot_20220828-204353_Twitter

Ron Jans wisselde in vergelijking met de wedstrijd tegen Fiorentina zijn gehele voorhoede en vandaag mochten Christos Tzolis, Daan Rots en Sem Steijn starten en moesten Virgil Misidjan, Václav Černý en Michel Vlap op de bank plaatsnemen. Alleen spits Ricky van Wolfswinkel mocht blijven staan en die was binnen vijf minuten tot twee keer toe gevaarlijk voor de Enschedeërs naar hij vond beide keren doelman Filip Stanković op zijn pad en ook Chritos Tzolis schoot een keer en dat schot ging net naast.

Na deze Twentse dadendrang deden de Volendammers ook mee want eerst vond Derry Murkin Twente keeper Lars Unnerstall op zijn weg en even later ging een schot van Robert Mühren via de lat het veld weer in en weer even later scoorde men zelfs maar de treffer van Brian Plat maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van de man van de assist Henk Veerman. Pech voor de thuisploeg dat hun huid duur verkocht. Het spel golfde werkelijk heen en weer want nu was het weer FC Twente dat dichtbij een treffer was via Joshua Brenet die net naast schoot na een prachtige aanval en Robin Pröpper was dichtbij maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Henk Veerman en een vrije trap van Sem Steijn werd door de muur aangeraakt en zo ging de bal over. Dat was het laatste van de eerste helft en zo gingen beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20220828-204505_Twitter

FC Twente bracht na de rust Michel Vlap en Max Bruns binnen de lijnen en mochten Sem Steijn en Robin Pröpper gaan douchen en bij de thuisploeg kwam Dean James in de ploeg voor Achraf Douiri. Een minuut of tien later ging Henk Veerman naar de kant en kwam Walid Ould-Chikh en Ibrahim el Khaditi kwam voor Bilal Ould-Chikh. Bij FC Twente kwamen gaandeweg de tweede helft Virgil Misidjan voor Daan Rots en Václav Černý voor Christos Tzolis en Luca Everink voor Joshua Brenet. Een minuut of tien na rust ging Ricky van Wolfswinkel alleen op Filip Stanković af kan maar de Servische doelman bracht knap redding, achteraf voor niets want het was buitenspel. Michel Vlap teste de doelman van FC Volendam ook een paar keer maar de doelman gaf geen krimp. Ook Lars Unnerstall liet nogmaals zien dat hij van grote waarde is voor FC Twente want hij redde met de voeten op een grote kans voor Walid Ould-Chikh en een aantal minuten later was hij weer paraat op een inzet van Robert Mühren. Beide doelmannen lieten zich wel gelden vandaag maar ondanks dat beide schier onpaseerbaar leken vandaag was dat niet zo en was het de thuisploeg die een minuut of zeven voor het einde van de officiële speeltijd de, achteraf, winnende goal maakte als Daryl van Mieghem op rechts zijn man uitspeelt en de bal voorgeeft waar invaller Lequincio Zeefuik, hij kwam voor Robert Muhren,  klaar staat om de 1-0 binnen te tikken. Een bekende naam Lequincio Zeefuik want het is het broertje van Género en Deyovaisio Zeefuik. Lars Unnerstall raakte de bal nog wel maar het mocht niet baten. Ricky van Wolfswinkel kreeg nog een prima schietkans maar zijn inzet ging net over en zo bleef het bij de 1-0 en zo liet FC Twente de punten achter in het vissersdorp.