Fan van F.C. Twente
Nieuws

"Elke ploeg krijgt het moeilijk in De Grolsch Veste"

Zondagavond staan FC Twente en AZ in De Grolsch Veste tegenover elkaar. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans, die dit weekend Virgil Misidjan weer kan verwelkomen in de wedstrijdselectie.

AZ kwam donderdagavond nog in actie in Europa en verzekerde zich ten koste van Lazio Roma van de laatste acht in de Conference League. “Een dikverdiende overwinning voor AZ, ze hebben het uitstekend gedaan tegen Lazio. Tegen FC Groningen was het afgelopen week voor AZ wat moeizamer. Het ligt eraan wat wij doen, daarna is het pas belangrijk wat AZ doet”, vertelt Ron Jans.

FC Twente-AZ is het duel tussen de huidige nummer drie en vijf van de Eredivisie. De ploeg van Ron Jans zal de eerste vier plekken op de ranglijst in het zicht willen houden. “Als we dit weekend niet winnen, dan wordt het lastiger om bij de eerste vier te komen, maar we gaan er altijd voor”, vervolgt Jans.

Eerder dit seizoen speelde FC Twente met 1-1 gelijk in Alkmaar. “Dat was een boeiende wedstrijd waarin we aan elkaar gewaagd waren. Toen zaten we in een flow. We presteren dit seizoen eigenlijk altijd goed in thuiswedstrijden. Het allerbelangrijkste is dat wij dat weer kunnen laten zien, dan krijgt namelijk elke ploeg het moeilijk in De Grolsch Veste. Daar gaan we voor.”

Selectie FC Twente
Virgil Misidjan keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie. “Het is nog te vroeg om te starten, maar voor de slotfase is Virgil inzetbaar”, laat Jans weten. Michal Sadilek, Wout Brama, Daan Rots, Denilho Cleonise, Mathias Kjølø zijn nog niet inzetbaar.  
 

FC Twente – AZ, aanvang 20.00 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.