Fan van F.C. Twente
Nieuws

Er lopen nog mensen rond bij FC Twente die er niets te zoeken hebben

Na het vertrek van Jan-Willem Brüggenwirth als directeur van FC Twente heeft Twente, verenigt! een update gegeven over wat er de afgelopen weken is besproken met de directie, Raad van Commissarissen en Stichtingsbestuur. Een maand geleden heeft Twente, verenigt! een brandbrief gestuurd waarin ze hun zorgen hebben geuit.

"We hebben signalen ontvangen van medewerkers, sponsoren en supporters die ons ernstige zorgen baren", zo schrijft Twente, Verenigt!. "Er lopen helaas nog steeds mensen bij en rond de club die daar niets te zoeken hebben; omdat ze intenties hebben die niet passen bij de club en FC Twente eerder kwaad dan goed doen."

Twente, verenigt! komt met een voorbeeld: "Een voorbeeld is dat mooie plannen die samen met medewerkers van FC Twente zijn ontwikkeld en een groot succes zijn bij onze club, nu doodleuk worden uitgerold bij een concurrerende club onder aanvoering van deze man. Dit geeft voor ons aan dat je het niet doet voor de club, maar voor eigen gewin."

"Begin december (vorig jaar, red.) hebben we dit reeds aangekaart bij FC Twente, maar tot op heden is er nog geen of onvoldoende actie ondernomen", vervolgt Twente, Verenigt!. "Ook over het functioneren van (ex-) directieleden hebben wij enkele zorgwekkende signalen ontvangen, die wij vanavond ook zullen delen tijdens een gesprek met de Raad van Commissarissen."

"Naar aanleiding van deze brandbrief hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden met de diverse geledingen. Zowel met de voltallige directie is gesproken, als ook met de Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur. Alhoewel wij nog steeds veel verbeterpunten zien, staan wij volledig achter de beslissing die deze week door de Raad van Commissarissen is genomen", aldus Twente, verenigt!.