Fan van F.C. Twente
Nieuws

Europees avontuur FC Twente voorbij.

UEFA_Europa_Conference_League.svg

De vorige week verloor FC Twente met maar 2-1 in Florence van Fiorentina in de laatste voorronde van de Conference League. Vanavond in de eigen Grolsch Veste zal blijken of dat een goede of slechte uitgangspositie was. Eén ding is zeker, FC Twente moet scoren.

Opstelling FC Twente                                 Opstelling Fiorentina
Screenshot_20220825-185829_Twitter   Screenshot_20220825-185824_Twitter

De scheidsrechter van hedenavond komt uit Roemenië en luistert naar de naam Radu Marian Petrescu. Fiorentina mag de wedstrijd in gang zetten en binnen 20 seconden is FC Twente gevaarlijk als Michel Vlap de bal voorgeeft vanaf rechts op Virgil Misidjan maar Lorenzo Venuti kan de bal net weg koppen.

FC Twente probeert hoog druk te zetten op de Italianen en die hebben het daar best moeilijk mee en als de Italianen aan aanvallen toekomen, zijn ze vaak de bal snel kwijt. Dit Fiorentina krijgt in deze begin fase een ander FC Twente tegenover zich dan de vorige week in Florence.

In de 17e minuut de eerste echt grote kans voor de thuisploeg als Michel Vlak kan schieten in de zestien meter na een corner en het is spits Arthur Cabral die de bal van de lijn haalt terwijl keeper Pietro Terracciano al gepasseerd was.

In de daarop volgende aanval komt FC Twente goed weg als een voorzet van rechts net niet binnen getikt kan worden door de geheel vrijstaande Youssef Maleh. Met moeite wordt de bal uit de zestien meter gewerkt.

In de 23ste minuut is het Fiorentina die een snelle counter plaats via Youssef Maleh maar net op het laatst kan Michal Sadilek redding brengen, zo blijft het toch oppassen voor FC Twente.

In de 29ste minuut ontploft er een bom in het vak van FC Twente supporters en die komt uit het vak der Italianen en de spelers wijzen naar de scheidsrechter van wat er op de tribune gebeurt is. Jonathan Ikoné krijgt een minuut later de eerste gele kaart na een overtreding op Virgil Misidjan. Komt Fiorentina aan het voetballen en trekken ze ten aanval dan trekt FC Twente zich massaal terug want een tegen doelpunt kan men helemaal niet gebruiken. In de 38ste minuut krijgt Fiorentina een vrije trap en die neemt Riccardo Sottil en via het hoofd van Ricky van Wolfswinkel wordt het schot van richting veranderd maar Lars Unnerstall let op en stompt de bal weg. In de tegenaanval een schot van Ramiz Zerrouki en die bal moet de keeper van Fiorentina weg stompen. Echte grote kansen zijn het niet het levert wel gevaar op. Dezelfde Riccardo Sottil is in de 42ste minuut gevaarlijk als hij aan de linkerkant twee spelers van FC Twente voorbij loopt en dan op de borst schiet van Lars Unnerstall. Uit de corner kopt Arthur Cabral in de handen van de Twentse goalie. Het blijft een aantrekkelijke wedstrijd waarbij in de 43ste minuut Youssef Maleh een gele kaart krijgt wegens spelbederf en een minuut later krijgt Robin Pröpper een gele kaart. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets en dus gaan beide ploegen met de 0-0 stand naar de kleedkamer.

Screenshot_20220825-210631_Twitter

Twee ongewijzigde teams betraden na rust het prachtige veld in de Grolsch Veste en de thuisploeg heeft nu nog 45 minuten op minimaal één keer te scoren maar ze moeten ook helemaal geen goal tegen te krijgen.

In de 53ste minuut moet weer Lars Unnerstall redding brengen op een schot van de vanaf links naar binnen gekomen Riccardo Sottil en een minuut later moet de thuisploeg op voorsprong komen als Virgil Misidjan op links er van tussen gaat en de bal goed terug legt op Václav Černý maar zijn inzet is te slap en Igor Júlio kan redding brengen en weer even later is het wederom Lars Unnerstall die FC Twente van een achterstand behoed als Jonathan Ikoné alleen op de keeper afgaat en de keeper buiten de zestien meter probeert te omspelen maar de keeper is weer de baas. Kansen aan beide zijde nu.

Michal Sadilek krijgt dan ook nog een gele prent als hij een tegenstander neerlegt.

Fiorentina wisselt in de 60ste minuut en haalt Youssef Mahle naar de kant en brengt Rolando Mandragora. Ramiz Zerrouki krijgt dan een gele kaart na een theater van Christiano Biraghi die heel theatraal gaat liggen terwijl Ramiz Zerrouki hem niet raakt. FC Twente trainer Ron Jans brengt dan ook twee verse krachten in de personen van Daan Rots en Christos Tzolis en haalt Václav Černý en Virgil Misidjan naar de kant. En Christos Tzolis laat zich direct gelden en trekt in de 68ste minuut die naar binnen trekt en uithaalt en dan moet Pietro Terracciano zich strekken om zijn doel schoon te houden. De Italianen hebben allemaal op de toneelschool gezeten want ze hoeven maar een klein tikkie te krijgen en ze gaan neer als een stervende zwaan. Fiorentina brengt dan Nicolás González ( een doelpuntmaker de vorige week) en Luka Jović en haalt Arthur Cabral en Riccardo Sottil naar de kant. De tijd verstrijkt voor de thuisploeg en het wordt moeilijker en moeilijker om een goal te maken. In de 75ste minuut blijft FC twente in leven als Fiorentina er via een snelle counter uitkomt en Nicolás González de bal meegeeft op de geheel vrijstaande Jonathan Ikoné die op Lars Unnerstall afgaat en de bal op het been van de keeper schiet en via de kluts gaat de bal naast het doel. Reserve doelman Pierluigi Gollini krijgt dan een gele kaart als hij op de bank zit en commentaar geeft op de leiding. Mees Hilgers krijgt dan ook geel omdat hij zonder toestemming na een blessurebehandeling het veld in komt. In het stadion wordt het er ook niet vriendelijker op want de Italianen misdragen zich behoorlijk in het uitvak. Ze gooien van alles en nog wat in het vak onder hun, een vak waar ook kleine kinderen in zitten. De Twente fans worden boos en Ron Jans krijgt dan een belachelijke gele kaart van de scheidsrechter als hij probeert de Twente fans tot rust te manen. FC Twente haalt dan nog Mees Hilgers en Michal Sadilek naar de kant en brengt Max Bruns en Manfred Ugalde.

In de 83ste minuut krijgt de Braziliaan Igor Júlio een gele kaart na een pittige tackle op de benen van Ricky van Wolfswinkel. In de 86ste minuut komt FC Twente weer heel goed weg als Luka Jović een pass achter de defensie geeft op Rolandro Mandragora en die krijgt de bal achter zich en haalt de bal om en de bal beland op de paal. Zo zijn in de wedstrijd de beste en grootste kansen toch voor Fiorentina. Sem Steijn komt dan in de 88ste minuut nog voor Michel Vlap.

Er komen dan 6 minuten extra tijd bij en daarin moet het dan gebeuren. In ieder geval mag FC Twente de laatste minuten tegen 10 man verder als Igor Júlio zijn tweede gele kaart en dus rood krijgt. Fiorentina gaat dan weer wisselen en haalt

Jonathan Ikoné en Giacomo Bonaventura naar de kant en brengen nog Lucas Quarta en Marco Benassi. Direct daarna kunnen de Italianen de wedstrijd beslissen als twee man vrij op Lars Unnsterall afgaan maar de kans verspelen en even later is het Joshua Brent die de goal lijkt te maken na een voorzet van Gijs Small en hij kopt de bal in maar keeper Pietro Terracciano pukt de bal uit de beneden hoek. Daar blijft het dan bij en blijft het 0-0 en dat is niet genoeg voor FC Twente. De ploeg heeft er alles aan gedaan maar je kunt ook tot de conclusie komen dat FC Twente te weinig echte kansen heeft gecreëerd vanavond want de beste kansen waren voor de gasten uit Florence. Helaas maar het is niet anders. Het Europees avontuur voor FC Twente is ten einde.