Fan van F.C. Twente
Nieuws

Fantastische avond bij FC Twente - Schalke '04

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Schalke 04 leek vrijdagavond geen winnaar te krijgen, totdat Sem Steijn en Manfred Ugalde in de slotfase toesloegen. Schalke was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen door een rake kopbal van Marcin Kaminski. Michel Vlap bracht het duel al snel weer in evenwicht met een prachtige vrije trap vanaf dertig meter. In de slotfase trok FC Twente de wedstrijd alsnog naar zich toe dankzij een fraaie omhaal van Sem Steijn en een mooie individuele actie van Manfred Ugalde: 3-1.

FC Twente - Schalke 04 3-1 (1-1)

Scoreverloop:
9' 0-1 Kaminski
13' 1-1 Vlap
83' 2-1 Steijn
89' 3-1 Ugalde

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 26.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (75' Everink), Hilgers (75' Bruns), Pleguezuelo, Smal, Brama (30' Kjølø (62' Steijn)), Zerrouki, Vlap, Misidjan (75' Daan Rots), Van Wolfswinkel (62' Ugalde), Cerny (75' Cleonise).

Opstelling Schalke 04: Schwolow, Ouwejan (75' Calhanoglu), Kaminski (60' Thiaw), Yoshida (75' Matriciani), Brunner (75' Aydin), Krauß (75' Flick), Latza (46' Král), Mohr (75' Drexler), Zalazar (75' Mollet), Terodde (60' Bülter), Polter (75' Idrizi).

Ron Jans en Michel Vlap hebben vrijdagavond genoten van de sfeer tijdens de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 (3-1). Ruim 26.000 supporters waren aanwezig en maakten er een mooi voetbalfeest van. Ook nieuwkomer Christos Tzolis was onder de indruk.

Ron Jans over deze avond: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt”, aldus de trainer. “Een oefenwedstrijd, wel tegen een speciale tegenstander, die laat zien hoe het eigenlijk kan. De supporters door elkaar heen, één groot feest. En dan met drie geweldige doelpunten winnen we met 3-1. We speelden een best moeizame eerste helft, maar in de tweede helft knokten we ons er doorheen. Een geweldige afsluiting. Ik kan bijna niet wachten op de eerste officiële wedstrijd.

Michel Vlap
“Dit vertelt gewoon genoeg over deze club, dat er 26.000 man zitten tijdens een oefenwedstrijd, dat is absurd. Buiten de vrije trappen en corners zijn ze niet heel gevaarlijk geweest. In de tweede helft waren er periodes dat zij wat aandrongen. Uiteindelijk vond ik dat wij goed weerstand hebben geboden. We moeten zorgen dat we het publiek vermaken en weer een geweldig jaar tegemoet gaan.”

Christos Tzolis
Nieuwkomer Tzolis woonde vrijdagavond de wedstrijd bij. “Een geweldige atmosfeer. Ik kijk er naar uit om hier te spelen. Ik had dit niet verwacht. De fans zijn geweldig. Dit is een goede stap voor mij om plezier te hebben in het voetbal en op dit niveau te spelen.”