Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Groningen en FC Twente delen de punten

Op deze koude vrijdagavond ontving FC Groningen in het eigen Euroborg een ploeg in vorm, dat mag je toch zeggen als je 4 wedstrijden op rij wint, FC Twente.

Vanavond dus FC Twente op bezoek en Danny Buijs heeft de volgende elf namen op het wedstrijdformulier gezet.

Peter Leeuwenburgh

Mo el Hankouri, Wessel Dammers, Neraysho Kasanwirjo, Bart van Hintum

Tomas Suslov, Damil Dankerlui

Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Paulos Abraham

Jørgen Strand Larsen

Wissels: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Patrick Joosten, Bjorn Meijer, Daleho Irandust, Yahya Kalley, Marin Sverko, Romano Postema, Daniel van Kaam, Alex Mortensen

Trainer Ron Jans van FC Twente zette de volgende namen op het formulier:

Lars Unnerstall,

Luca Everink, Robin Pröpper, Mees Hilgers, Michal Sadilek

Ramiz Zerrouki, Wout Brama, Michel Vlap

Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Dimitris Lamnios,

Wissels: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Dario Dumic, Gijs Smal, Manfred Ugalde, Jayden Oosterwold, Denilho Cleonise, Virgil Misidjan, Jesse Bosch en Casper Staring.

Martin van de Kerkhof was de scheidsrechter vanavond en supporter John Ploeg, al 50 jaar een seizoenkaart mocht de wedstrijd in gang fluiten.

De eerste echte schot op doel kwam van de voet van Tomas Suslov en dat al in de 6e minuut na een aanval door het centrum maar de Twentse keeper kon de bal tot corner verwerken. De corner kwam helaas niets uit. FC Groningen bleef de Tukkers onder druk zetten en in de 7e minuut kreeg FC Groningen de 3e corner die Tomas Suslov voorgaf en Unnerstall de bal wegwerkte en FC Groningen bleef de druk houden en Tomas Suslov gaf de bal voor vanaf de rechterkant en de bal kwam voor de voeten van Cyril Ngonge die de bal met links snoeihard en stijf in het kruis schiet en zo stond het al snel 1-0. Een snelle voorsprong voor FC Groningen, zal dat vertrouwen geven aan de ploeg?

In de 17e minuut de eerste kans voor FC Twente als hun topscorer Robin Pröpper in kansrijke positie in de 16 meter de bal naast schiet.

In de 26ste minuut de volgende opwinding in het stadion als een lange bal van achteren Michael de Leeuw vind en die neemt de bal keurig aan en de bal binnenschiet maar dan grijpt de VAR in en keurt de goal af want Michael de Leeuw zou een overtreding hebben begaan op Robin Pröpper. Werkelijk een belachelijk moment van de VAR want hier gebeurde werkelijk niks en zo wordt FC Groningen een 2e goal onthouden. Hier komt FC Twente goed weg.

In de 38ste minuut een snelle aanval van FC Groningen over de linkerkant als Paulos Abraham de bal voorgeeft en Jørgen Strand Larsen de bal keurig terug legt op Michael de Leeuw en die schiet snel maar Unnerstall pakt de bal.

FC Groningen is tot dusverre veel scherper in de duels en daar heeft FC Twente het moeilijk mee. Enkele momenten van FC Groningen komen door balverlies van FC Twente en Ron Jans is daar gepikeerd over en gooit op een gegeven moment na balverlies van Ramiz Zerrouki uit frustratie zijn paraplu weg. Op slag van rust gaat Michal Sadilek met een bebloed voorhoofd naar de kleedkamer na een arm beweging naar achteren van Cyril Ngonge. Gescoord werd er niet meer en zo gingen beide ploegen rusten met de 1-0 stand op het bord.

In de 3e minuut na rust krijgt Bart van Hintum een gele kaart want hij trapte in de hoek Luca Everink vol op de voet. FC Twente probeert wel het initiatief te nemen in de 2e helft. In de 52ste minuut weer grote opwinding in de Euroborg als een lang bal bij Cyril Ngonge komt en die naar binnen trekt en schiet maar de bal komt voor de voeten van Michael de Leeuw die supersnel de bal raakt en binnenschiet en zo lijkt het 2-0 te worden en weer kijkt de VAR er na en dan blijft dat de bal de arm van Cyril Ngonge heeft geraakt na zijn aanname en dus kun je deze goal afkeuren wegens hands en zo blijft het 1-0. Wel zuur voor Michael de Leeuw want hij stond nog droog en dan worden er 2 goals afgekeurd van hem, Eentje onterecht en eentje terecht. Direct daarna komt bij FC Twente Virgil Misidjan in de ploeg voor Daan Rots.  Mo el Hankouri krijgt in de 59ste minuut een gele kaart na een pittige overtreding op Michal Sadilek. Daarna gaat ook FC Groningen wisselen en komt verdediger Yahya Kalley in de ploeg voor aanvaller Paulos Abraham.

In de 63ste minuut misschien wel de beste aanval van FC Twente in de wedstrijd als Ramiz Zerrouki de bal voorgeeft en Robin Pröpper de bal inkopt maar een prima reflex van Peter Leeuwenburgh zorgt ervoor dat het 1-0 blijft. FC Twente wordt sterker en sterker.

In de 67ste minuut een duel om de bal tussen Yahya Kalley en Virgil Misidjan en gaat eerstgenoemde vol op de enkel staan van laatstgenoemde en daar mag Kalley blij zijn dat hij geen geel krijgt en in de tegenaanval is het Ramiz Zerrouki die Tomas Suslov tegen de vlakte werkt en wel geel krijgt.  FC Twente gaat weer wisselen en brengt een verse aanvaller in de persoon van Manfred Ugalde en gaat Dimitrios Limnios naar de kant. Cyril Ngonge schiet de bal onnodig wek en krijgt ook een gele prent van Martin van den Kerkhof.

Michel Vlap gaat dan naar de kant en komt Denilho Cleonise in de ploeg.

De Twentse druk wordt groter en groter en het de gelijkmaker kan niet uitblijven als Wessel Dammers in de fout gaat want hij verwacht dat Peter Leeuwenburgh uitkomt en de bal pakt maar het is Manfred Ugalde die de bal net voordat Leeuwenburgh de bal kan pakken de bal binnen tikt en zo de 1-1 op het bord schiet. De VAR ging nog kijken of er een overtreding op Cyril Ngonge gemaakt werd maar dat gebeurde niet.

Danny Buijs brengt dan in de 79ste minuut Daniel van Kaam en Romano Postema en gaan Cyril Ngonge en Jørgen Strand Larsen (die daar beide niet blij mee zijn) naar de kant. Direct daarna een gele kaart voor Luca Everink na een pittige overtreding op Romano Postema.

Bij FC Twente komen dan nog Dario Dumic en Jayden Oosterwolde in de ploeg voor Luca Everink en Ramiz Zerrouki. Het spel gaat heen en weer en een hele grote kans zien we in de 87ste minuut als Manfred Ugalde de bal meegeeft aan Vigil Misidjan en die schiet de bal via de Groningse goalie op de lat en in de rebound is het Denilho Cleonise die de bal op d elat komt. Hier komt FC Groningen goed weg. In de laatste minuut van de officiële speeltijd krijgt Manfred Ugalde nog een gele kaart.

In blessuretijd komt er een debutant bij FC Groningen in het team als Alex Mortensen komt voor Michael de Leeuw, de pechvogel van de avond. Jayden Oosterwolde krijgt ver in blessuretijd nog een gele kaart na een domme overtreding op Damil Dankerlui. FC Groningen krijgt een vrije trap en direct als de bal genomen is fluit de scheidsrechter af. Weer een onbegrijpelijke beslissing van de slecht fluitende arbiter maar de stand blijft 1-1. Een wedstrijd met veel strijd en passie en de eindstand is terecht.