Bank: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Luca Everink, Max Bruns, Denilho Cleonisse, Manfred Ugalde, Daan Rots

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Nick Bakker, Rami Kaib

Rodney Kongolo, Tibor Halilović, Anas Tahiri

Anthony Musaba, Siem de Jong, Filip Stevanović

Bank: Jan Bekkema, Marijn Dijkstra, Lucas Woudenberg, Ibrahim Dresević, Syb van Ottele, Rami Hajal, Jan Ras, Djenahro Nunumete, Benjamin Nygren, Henk Veerman

Pol van Boekel was vanuit Limburg naar Enschede gekomen om de wedstrijd in goede banen te lijden.

De eerste 20 minuten valt er weinig te vertel over de wedstrijd want er gebeurt werkelijk niet veel op het veld. De thuisclub heeft wel meer balbezit maar kansen creëren doet men niet. Het eerste echte schot op goal zien we dan eindelijk in de 25ste minuut als Anthony Musaba op rechts er vandoor gaat en de bal voorgeeft en de bal doorschiet naar Rami Kaib en die kan uithalen maar via de vingertoppen van Lars Unnerstall gaat de bal over.

In de 29ste minuut gaat Nick Bakker in de fout als hij de bal zo maar inlevert aan Virgil Misidjan en die schiet direct op goal, waar hij de bal beter breed had kunnen leggen want nu komt de bal recht in de handen van Xavier Mous.

In de 35ste minuut de grootste kans voor de thuisclub als vanuit de counter Michel Vlap er vandoor gaat en de bal speelt op Dimitris Limnios en die trekt naar binnen en haalt uit maar de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal.

In de 43ste minuut een goede aanval van FC Twente over verschillende schijven en als laatste komt de bal bij Ricky van Wolfswinkel en die schiet via de handen van Xavier Mous over.  Direct daarna moet Robin Pröpper geblesseerd het veld verlaten en komt Julio Pleguezuelo voor hem in de plaats. Er komen 3 minuten extra tijd bij in deze tegenvallende eerste helft en in de extra tijd wordt niet meer gescoord al krijgt Virgil Misidjan een schietkansje maar die wordt eenvoudig op de lijn tegen gehouden. Zo gaat beide ploegen met de brilstand rusten, 0-0.

Twee ongewijzigde ploegen zagen we in de tweede helft en nu is het hopen op meer actie dan in de eerste helft.

In de 62ste minuut een goede kans voor de bezoekers als Siem de Jong de bal in de 16 krijgt en schiet en via Mees Hilgers gaat de bal net over.

Henk Veerman mag bijna SC Heerenveen invallen en komt in de 70ste minuut voor Siem de Jong en ook Rami Hajal komt voor Filip Stevanović.

In de 72ste minuut gaat ook FC Twente wisselen en komen Denilho Cleonisse en Manfred Ugalde voor Tibor Halilović en Michel Vlap. Even later wisselt SC Heerenveen nog een keer en brengt men Ibrahim Dresević voor Anas Tahiri.

Een blunder van Xavier Mous moet de scores op gang brengen want hij krijgt de bal terug gespeeld van Sven van Beek en erg lang treuzelt om de bal weg te schieten en dan kan Manfred Ugalde profiteren en schiet de 1-0 binnen,

In de 82ste minuut wisselt SC Heerenveen trainer Johnny Janssen aanvallend en brengt hij Benjamin Nygren voor Nick Bakker.

In de 86ste minuut kan de thuisploeg de voorsprong verdubbelen als Milan van Ewijk in de fout gaat en Jayden Oosterwolde aantikt binnen de 16 en Pol van Boekel wijst naar de strafschopstip. Het lijkt zwaar gestraft want Milan van Ewijk speelt duidelijk de bal en de VAR moet er naar kijken en die beslist ook een strafschop en zo mag Ricky van Wolfswinkel de 2-0 binnen. Een gemakkelijk gegeven strafschop maar die tellen ook. Ron Jans wisselt in

de extra tijd, die 4 minuten bedraagt, ook nog 2x en brengt Gijs Smal en Daan Rots voor Dimitris Limnios en Jayden Oosterwolde. Veel kunnen ze niet meer want na 2 minuten fluit Pol van Boekel af en wint FC Twente de eerste wedstrijd van 2022 en SC Heerenveen maakt een slechte start van 2022.