Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente bind ook RKC Waalwijk aan de zegekar.

Vanmiddag trof FC Twente in de eigen Grolsch Veste het verassend goed presterende RKC Waalwijk van trainer Joseph Oosting. Trainer Ron Jans liet de geschorste Václac ÄŒerný direct weer in de basis opdraven en ook Sem Steijn kreeg een basisplaats.

De wedstrijd begon moeizaam en in de eerste twintig minuten viel er geen kans te noteren maar de eerste echte kans was het wel direct raak als Ricky van Wolfswinkel binnenschiet. Het stadion ontplofte gelijk maar dat was van korte duur want de VAR greep in want Sem Steijn zou hands gemaakt hebben in aanloop naar de goal. Na het bekijken van de beelden had de VAR gelijk en werd de treffer terecht geannuleerd.

Een minuut of 15 later was het dan wel raak als Václac ÄŒerný gaf de bal laag voor en Sem Steijn kon van dichtbij de 1-0 binnen schieten. Vlak voor de rust moet dezelfde Sem Steijn eigenlijk zijn tweede maken maar zijn schot wordt op het laatste moment geblokt. Toch kwam de tweede treffer er nog wel als Gijs Smal van de andere kant van het veld de bal voorgeeft en weer staat Sem Steijn klaar om zijn tweede en de tweede goal van FC Twente binnen te schieten, 2-0. Dat was het laatste van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 2-0 rusten.

RKC Waalwijk gaat dan wisselen in de rust en brengen Saïd Bakkari en Zakaria Bakkali voor de met geel bestrafte Julian Lelieveld en Patrick Vroegh. Direct na rust was de eerste kans in de tweede helft voor de thuisploeg en weer was het Sem Steijn maar zijn schot ging naast. RKC beet nu meer van zich af en kregen via Zakaria Bakkali bijna tot scoren maar hij miste een kopbal en Julen Lobete schoot over en Bakkali bleef dreigend maar kon het net niet vinden. Er werd nog flink gewisseld in de tweede helft maar dat is normaal tegenwoordig en bij FC Twente kwamen Mathias Kjølø, Denilho Cleonise en Daan Rots binnen de lijnen voor Sem Steijn, Virgil Misidjan en Václac ÄŒerný en bij RKC kwamen Roy Kuijpers, Florian Jozefzoon en Sebbe Augustijns nog voor Dario van den Buij, Julen Lobete en Pelle Clement.

De wedstrijd leek op 2-0 te eindigen maar Ricky van Wolfswinkel dacht daar anders over en hij werkte een rebound, nadat Michel Vlap op keeper Etienne Vaassen stuitte, binnen en zo werd het zelfs nog 3-0. Er kwamen dan drie minuten extra tijd bij en daarin wisselde Ron Jans nogmaals en bracht Manfred Ugalde en Casper Staring voor Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap. Lekker is dat als speler zijn de dat je nog een paar minuten mag meedoen. Het bleef in ieder geval bij de 3-0 en zo deed FC Twente weer prima zaken en gingen, de vandaag vrij zijnde Feyenoord, voorbij op de ranglijst en staat het op plaats drie met maar twee punten achter nummer 2.