Vanmiddag in een aardig vol en zonovergoten Grolsch Veste traden FC Twente en SC Cambuur tegen elkaar in het strijdperk. De nummers 5 en 8 van de eredivisie met toch een gat van 12 punten tussen beide ploegen. Kan FC Twente daar 15 van maken of kunnen de Friezen het gat iets kleiner maken. Bij SC Cambuur zit in ieder geval trainer Henk de Jong weer op de bank.

20220306_143035

De namen van beide teams.

Screenshot_20220306-160949_Twitter  Screenshot_20220306-141650_Twitter

Scheidsrechter is vanmiddag Sander van der Eijk en om iets over half 3 gaf hij de wedstrijd vrij op een niet al te best veld.

20220306_142919 20220306_143039 20220306_142954

FC Twente krijgt de eerste mogelijkheid als Ricky van Wolfwinkel een voorzet geeft op Michel Vlap maar dan is het Calvin Mac-Intosch die er net tussen kan komen en de bal tot corner werken. Vanuit die corner is het weer Michel Vlap die van afstand schiet en dat schot gaat net over. De eerste 10 minuten waren duidleijk voor FC Twente maar daarna ging SC Cambuur ook mee voetballen. In 16e minuut de eerste gele kaart in de wedstrijd is voor Jasper ter Heide na een pittige tackle op Michal Sadilek. Dat levert de thuisclub een vrije trap uit die door de gasten tot corner gewerkt kan worden en uit die corner krijgt Julio Pleguezuelo een aardige schietkans nadat Robin Pröpper de bal terug kopte naar hem maar een Fries been voorkwam een doelpunt.

In de 23ste minuut is het wederom FC Twente at gevaarlijk is aqls Daan Rots in de 16 meter wordt aangespeeld en hij vrij kan uithalen maar zijn schot is veel te slap en kan zo gemakkelijk gepakt worden door Sonny Stevens. Canvin Mac-Intosch krijgt in de 25ste minuut een gele kaart na een overtreding op Virgil Misidjan. FC Twente is toch de ploeg met de meeste dreiging in de wedstrijd en heeft ook meer balbezit.

In de 38ste minuut is het Michel Vlap die op rechts Daan Rots aanspeelt en doorloopt de 16 in van SC Cambuur en de bal keurig terug krijgt van Rots maar dan ziet hij zijn inzet gekeerd worden door Sonny Stevens. Er komt in de eerste helft een minuut extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt niet en zo gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer.

SC Cambuur wisselt na rust direct twee keer en blijven Calvin Mac-Intisch en David Sambissa in de kleedkamer achter en komen Marco Tol en Patrick Joosten binnen de lijnen.

Het eerste gevaar in de tweede helft komt van SC Cambuur als Jamie Jacobs de diepte ingestuurd wordt en hij in de 16 meter kan uithalen maar dan is het net Robin Pröpper die het schot kan blokken. Even later is het Issa Kallon die voorbij Joshua Brenet scnijd en dan binnen de beruchte lijnen een klein duwtje krijgt van Brenet maar het is te weinig voor een strafschop.  In de 57ste minuut de derde gele kaart voor een SC Cambuur speler en nu is Erik Schouten de klos als hij op het middenveld een FC Twente aanvaller neerlegt.

In de 63ste minuurt krijgt FC Twente een corner en Ricky van Wolfswinkel kan koppen maar kopt de bal terug het centrum in en daar staat aanvoerder Robin Pröpper die hard en via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen schiet. SC Cambuur wisselt dan direct en brengt Michael Breij voor Jamie Jacobs. De eerste gele kaart voor de thuisploeg is in de 70ste minuut voor Joshua Brenmet voor het onderste boven lopen van een tegenstander.

SC Cambuur wisselt in de 73ste minuut nog maar eens en haalt Jasper ter Heide naar de kant en brengt de jonge Jhondly van der Meer.

In de 76ste minuut is FC Twente dichtbij de verdubbeling van de voorsprong als Ricky van Wolfswinkel na een voorzet vanaf links kan binnen schieten maar hij schiet op Sonny Stevens.

Direct daarna wijst de scheidsrechter naar de strafschopstip omdat Mitchell Paullissen een overtreding zou hebben begaan op Michel Vlap net binnen de 16 meter en en dat was voldoende voor een “penal” en Ricky van Wolfswinkel neemt plaats achter de bal maar schiet de bal dan op de paal en zo gaat de ideale mogelijk verloren.

In de 81ste minuut moet Sonny Stevens met een blessure het veld verlaten en komt Pieter Bos, die nog geen minuut speelde in de eredivisie, voor de onfortuinlijke keeper in de plaats.

Mitchell Paulissen krijgt dan in de 89ste minuut een gele kaart na het neerleggen van een tegenstander en dat is een gele kaart met een luchtje want net daarvoor floot de scheidrechter niet voor een overtreding op Issa Kallon en dan wekte frustratie op bij de Cambuur spelers.

FC Twente gaat dan nog wisselen en brengen Dimitris Limnios en Denilho Cleonisse voor Virgil Misidjan en Daan Rots. Er komen dan 6 minuten extra tijd bij. In de 94ste minuut gaat Michel Vlap eruit en komt Jesse Bosch die dus nog 2 minuten mag meespelen. Pure tactische wissels zijn dit natuurlijk en iedere trainer doet het. Ook Marco Tol krijgt een gele kaart na een overtreding op Denilho Cleonisse en dat in de 95ste minuut. Een vrije trap op een mooie positie is het deel voor FC Twente maar Gijs Smal schiet de bal over. Dat was het laatste van de wedstrijd en zo wint FC Twente met minimaal verschil maar verdiend de wedstrijd van een strijdend SC Cambuur dat te weinig kansen heeft gecreëerd en dat onder leiding van een matige scheidsrechter.