Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente blijft steken op 1-1 tegen FC Utrecht in Galgenwaard

FC Twente moest vanmiddag aantreden in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. Een weerzien met de trainer die het vorig seizoen afscheid nam van de Tukkers Ron Jans. FC Twente die thuis in eigen stadion een onneembare vesting is is dat in uitwedstrijden niet want vanmiddag kwam het niet verder dan een 1-1 en liet daarmee de kans lopen om plaats 2 in de stand over te nemen.

De ploeg van Joseph Oosting begon prima aan het duel en het noteerde via Manfred Ugalde en Michel Vlap ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd.

 

Na een kwartier spelen moest Robin Pröpper het veld verlaten. De aanvoerder kwam ongelukkig terecht met zijn enkel en moest even later vervangen door de Belg Alec van Hoorenbeeck. Even later kreeg FC Twente de volgende tegenvaller te verwerken. Mees Hilgers leed onnodig balverlies en Oscar Fraulo profiteerde met een ragfijne volley en zo stonden de mannen van Ron Jans op 1-0.

FC Utrecht kon niet lang genieten van de voorsprong. Na inmenging van de VAR ging de bal op de stip nadat Modibo Sagnan de bal tegen de uitgestoken arm aangeschoten kreeg. Sem Steijn maakte vervolgens geen fout vanaf elf meter. Het werd vervolgens meer en meer een vechtwedstrijd en kansen waren schaars.

Ook na rust moesten d

de vierhonderd meegereisde Twente-supporters lang wachten op kansen voor FC Twente. En dus bracht trainer Joseph Oosting een halfuur voor tijd Ricky van Wolfswinkel, Mitchell van Bergen en Youri Regeer binnen de lijnen in de hoop om iets te forceren.

Maar de ideeën van de FC Twente trainer konden al snel de prullenbak in. Michal Sadílek beging een domme overtreding bij de zijlijn en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor de Tukkers de wedstrijd moesten volmaken tien man verder. FC Utrecht rook hun kansen en zette aan en Lars Unnerstall voorkwam met een goede redding de 2-1 van Bart Ramselaar.

Door het puntenverlies van AZ bij Excelsior kon FC Twente zondagmiddag de tweede positie in de Eredivisie overnemen, maar in de slotfase kon Twente niet meer dan een gelijkspel uit het vuur slepen. Lars Unnerstall voorkwam in blessuretijd met een knappe reflex dat de zege nog naar Utrecht ging, waardoor de punten werden verdeeld.

 

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Hidde ter Avest (Hugo Ralos), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Yannick Leliendal, Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Marouan Azarkan (Zakaria Labyad), Jens Toornstra (Victor Jensen), Taylor Booth (Bart Ramselaar), Isac Lidberg FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Mitchell van Bergen), Mees Hilgers, Robin Pröpper (Alec van Hoorenbeeck), Gijs Smal, Mathias Kjølø, Michal Sadlilek, Daan Rots (Youri Regeer), Sem Steijn (Carel Eiting), Michel

Vlap, Manfred Ugalde (Ricky van Wolfswinkel) Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük Gele kaart(en) FC Utrecht: Ryan Flamingo, Mike van der Hoorn, Marouan Azarkan Gele kaart(en) FC Twente: Manfred Ugalde, Michal Sadilek, Mees Hilgers Rode kaart FC Twente: Michal Sadilek (2x geel)

 

Balbezit: 46% - 54%

Schoten op doel: 14-10

Schoten naast doel: 5-4

Hoekschoppen: 5-2

Buitenspel: 2-1

Overtredingen: 8-10