Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente doet zichzelf tekort in Amsterdam

FC Twente moest vanavond aantreden in de Johan Cruijff Arena tegen regerend landskampioen Ajax. Bij velen is FC Twente de favoriet voor de wedstrijd want het gaat niet lekker in Amsterdam. Bij winst gaat FC Twente in de stand over Ajax heen, dat zou fantastisch zijn. Alleen het team van Ron Jans is dt seizoen nog niet zo succesvol geweest in uitwedstrijden.

FC Twente begint sterk aan de wedstrijd en dringt Ajax terug al is de eerste doelpoging wel voor de thuisploeg na een schot van Francisco Conceição.

In de 5e minuut staat het bijna 0-1 als een voorzet van links door Vávlac Cerný tegen de paal wordt getikt en twee minuten later kopt Michel Vlap de bal op de binnenkant van de paal. Wat een pech voor FC Twente.

In de 8e minuut is het Ricky van Wolfswinkel die alleen op de nieuwe Ajax keeper Gerónimo Rulli afgaat, na een te korte terugspeelbal van Devyne Rensch, en hem passeert maar dan kan Jorge Sánchez op het laatste moment nog redding brengen. Ajax begint nu ook te voetballen en zo ontstaat een wedstrijd die op en neer gaat. De eerste kans voor de thuisploeg is uit een vrije trap die op het hoofd komt van Davy Klassen en die kan koppen maar met een reflex red Lars Unnerstall de situatie, langzaam neemt Ajax ook meer initiatief al blijft FC Twente de bovenliggende partij en maakt het Ajax heel moeilijk met het hoog druk zetten.

Rond de 28ste minuut krijgt Michel Vlap weer een grote kans als Ricky van Wolfswinkel de bal achter de Ajax defensie speelt en dan kan Michel Vlap de bal op goal tikken maar hij mist de bal volledig. Dit had zijn eerste goal in de eredivisie dit seizoen moeten worden en in de tegenaanval is het een kopbal van Davy Klaassen die Lars Unnerstall onschadelijk maakt.

In de 32ste minuut komt Ajax dan met 10 man te staan als Devyne Rensch in een duel Ricky van Wolfswinkel een hand op de schouder legt en licht het shirt vastpakt en Ricky van Wolfswinkel heel slim gaat liggen. Ricky van Wolfswinkel had vrij op de keeper af kunnen gaan. Devyne Rensch moet dan met een brancard het veld af want tijdens het vallen krijgt hij de schoen van de Twente speler in het gezicht. Het is in deze fase van de wedstrijd eigenlijk wachten op een Twents doelpunt want met een man meer moet dat kunnen. Zes minuten extra tijd komen er bij in de eerste helft. Daarin gebeurt niet veel meer en gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten en daar doet FC Twente zich tekort mee.

FC Twente trainer Ron Jans stuurt dezelfde elf spelers de wei in voor de tweede helft. Kan FC Twente de numerieke meerderheid nu wel verzilveren?

Ricky van Wolfswinkel krijgt een mogelijkheid als hij inloopt op de Ajax goalie en de bal tegen zich aan krijgt geschoten maar uit een moeilijke hoek kan hij niet scoren of een medespeler vinden. Ajax speelt uiteraard op de counter en zijn daar bijna succesvol in als in de 66e minuut Kenneth Taylor de bal net naast de goal van Lars Unnerstall plaatst. Een afstandschot van Ramiz Zerrouki gaat in de 77ste net naast nadat de bal van richting werd veranderd. FC Twente creëert veel te weinig kansen in deze tweede helft ondanks de man meer situatie.

Michel Vlap krijgt een minuut of vijf voor tijd na een goede aanval een schietkans maar hij schiet naast. Inmiddels zitten ze in minuut 90 en komen er drie minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en zo doet FC Twente zichzelf tekort in deze wedstrijd want als er ooit te winnen was van Ajax dan was dat vandaag. Vooral in de eerste helft hadden ze de kans om te scoren en in de tweede helft hebben ze te weinig kansen bij elkaar gespeeld.

Ajax: Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez, Justin Timber, Devyne Rensch, Calvin Bassey, Davy Klaassen, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Francisco Conceição (Steven Bergwijn), Brian Brobbey (Mohammed Kudus), Dusan Tadić

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Joshua Brenet), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek (Mathias Kjølø), Vávlac Cerný (Christos Tzolis), Michel Vlap (Manfred Ugalde), Virgil Misidjan (Daan Rots), Ricky van Wolfswinkel

Gele kaart Ajax; Dusan Tadić

Gele kaart FC Twente: Alfons Sampsted, Ricky van Wolfswinkel, Ramiz Zerrouki, Christos Tzolis

Rode kaart Ajax: Devyne Rensch