Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente door in de Conference League en stuit nu op Fiorentina.

download

Onder tropische temperaturen moet FC Twente het vanavond in de eigen Grolsch Veste opnemen tegen FK Čukarički in de voorronde van de Conference League. De Tukkers verdedigen een 1-3 voorspong meegenomen uit de wedstrijd van de vorige week in Servië.

De opstellingen:

Screenshot_20220811-191542_Twitter   Screenshot_20220811-191757_SofaScore

Screenshot_20220811-194938_SofaScore                                              Screenshot_20220811-191812_SofaScore

De Serven laten vanaf minuut één zien waarvoor ze naar Enschede zijn gekomen, proberen de achterstand weg te werken. Ze zetten FC Twente direct vol onder druk en creëren kansen. Zo moet in de 5e minuut Lars Unnerstall redding brengen op een inzet van Vladimir Lučić en een paar minuten later is het oud FC Emmen en PEC Zwolle speler Luka Adžić die op links weggestuurd wordt en Joshua Brenet vergeet te verdedigen en dan schiet de aanvaller de bal langs de FC Twente keeper en staat het 0-1.

Lars Unnerstall blijft belangrijk want een paar minuten later moet hij redding brengen in de korte hoek op een inzet van Samuel Owusu die zo maar door de Twentse defensie kan slalommem en schieten. FC Twente heeft het dan even moeilijk maar langzaam ebt de druk even weg en in de 17e minuut krijgt FC Twente een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Gijs Smal neemt de bal en die wordt onderweg van richting veranderd door Muhammed Badammosi en bij de tweede paal is het dat Robin Pröpper die de bal binnen glijd, 1-1. De eerste kans voor de thuisploeg en die is direct raak. FC Twente gaat nu door en krijgt kansen via Gijs Smal en Michel Vlap, die geheel vrijstaand eigenlijk moet scoren na een prima voorzet van Joshua Brenet. FC Twente krijgt steeds meer controle over de wedstrijd na een moeizaam begin

In de 34ste minuut staat het zowaar 2-1 als Michel Vlap nu wel de bal binnenkopt na een prima voorzet vanaf rechts van Daan Rots. De Serven krijgen in de 34ste minuut nog een kans als Robin Pröpper zich te gemakkelijk laat wegzetten door Muhammed Badammosi in de 16 en die kan dan uithalen maar schiet recht op Lars Unnerstall op. FC Twente komt er dan nog een paar keer gevaarlijk uit maar tot scoren komen ze niet meer en zo gaan ze met de 2-1 voorspong rusten.

20220811_195041

Ron Jans stuurt na de rust dezelfde elf namen het veld in voor de tweede helft en ook de Serven hebben niet gewisseld. In de 51ste minuut moet weer Lars Unnerstall redding brengen, nu op een hard schot van Samuel Owusu en dat doet de Twente goalie bekwaam. Hij tikt de bal uit de voor hem linker benedenhoek. In de 54ste minuut krijgt Muhammed Badammosi een gele kaart na een stevige botsing met Mees Hilgers.

In minuut 57 wisselt FK Čukarički twee maal en brengt men Dorde Ivanović en Ibrahima Ndiaye voor Luka Adžić en Vladimir Lučić.

Diret daarna is dan invaller Dorde Ivanović gevaarlijk als hij uit kan halen in de 16 na een voorzet vanaf rechts maar weer is Lars Unnerstall paraat. Dorde Ivanović krijgt in de 62ste een gele kaart na een pittige tackle en direct daarna gaan de Serven weer wisselen en brengen nu Igor Miladonović en haalt men Stefan Kovać naar de kant. Een paar minuten later is het Dorde Ivanović die goed wegkomt want met een niet te slimme tackle raakt hij Michel Vlap op de enkel en dat met een gele kaart op zak. Die had duidelijk zijn tweede gele kaart moeten zijn maar aangezien er geen VAR is heeft hij geluk.

In de 71ste minuut gaat Ron Jans dan ook wisselen en haalt Michal Sadilek en Virgil Misidjan naar de kant en brengt Mathias Kjølø en Christos Tzolis en een virtal minuten later wisselt de coach van  FK Čukarički nog maar eens en haalt nu Miladin Stevanović en Muhammed Badammosi naar de kant en mogen Viktor Rogan en Mihajlo Spasojević nog een aantal minuten maken.

Het grote wisselen blijft doorgaan en Gijs Smal gaat dan naar de kant en mag de van Ajax overgekomen Anass Salah-Eddine zijn opwachting maken,

In de 84 ste minuut nog weer opwinding in het stadion als Michel Vlap net buiten de 16 de bal breed legt op invaller Christos Tzolis en die haalt uit en de baol vliegt binnen, 3-1. Dezelfde uitslag als de vorige week in Servië. Direct daarna dan nog maar eens twee wissels en brengt Ron Jans Sem Steijn en Václav Černý voor Daan Rots en Ramiz Zerrouki, die onder luid applaus het veld verlaat. Zo laten de Twente fans horen dat men graag wil dat Zerrouki blijft in Enschede. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en daarin krijgt FC Twente nog een goede mogelijkheid via Sem Steijn en in de 2e minuut van de extra tijd is het Christos Tzolis met het slotakkoord als hij vanaf links naar binnen trekt en de bal prima binnenschiet, 4-1. Wat een prachtige goal.

20220811_205016

Daar blijft het dan bij en wint FC Twente ook deze wedstrijd, na een moeizaam beging, toch vrij eenvoudig en kan men zich nu opmaken met de confrontatie met Fiorentina en dan zal echt andere koek worden.