Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente en Go Ahead Eagles in evenwicht na opwindend duel in Grolsch Veste

Bericht van RTV Oost

FC Twente en Go Ahead Eagles hebben vanmiddag allebei een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting in Enschede. De Deventer ploeg kwam verrassend op een 2-0 voorsprong, maar vlak voor tijd werd het 2-2.

In de beginfase waren er geen kansen te noteren in De Grolsch Veste. Na een kwartier bracht Lars Unnerstall redding op een inzet van Inigo Cordoba. Aan de andere kant schoot Michal Sadilek ruim over. Andries Noppert hield zijn doel leeg bij een inzet van Ricky van Wolfswinkel en ook op een kopbal van Dimitrios Limnios had hij een antwoord.

Lidberg kopt raak

In de slotfase van de eerste helft krulde Michel Vlap net naast namens Twente. Een doelpunt kwam er toch nog in de eerste helft. Isac Lidberg kopte knap raak uit een hoekschop van Philippe Rommens. Kort daarna was het rust.

Snelle 0-2

Kort na rust was het ineens 0-2. Unnerstall tikte een schot van Ragnar Oratmangoen niet goed weg en Cordoba kon de tweede voor Go Ahead binnen schieten. Twente moest dus op jacht naar treffers en dat probeerde Julio Pleguezuelo met een afstandsschot. Dat vloog echter net naast. Daan Rots kreeg een kopkans, maar raakte de bal niet goed.

Aansluiting Twente

Ruim een kwartier voor het einde was de spanning volledig terug. Michel Vlap schoot tegen Go Ahead-verdediger Joris Kramer aan en die zag de bal zijn eigen doel in gaan en dus was het 1-2. Ramiz Zerrouki ging even later voor de gelijkmaker, maar vond doelman Andries Noppert op zijn pad.

Toch nog gelijk

Het slotoffensief van Twente was daarmee begonnen en er ontstond een ware schiettent. Noppert moest een paar keer reddend optreden en deed dat goed. Kort voor het einde was het toch raak. Invaller Joshua Brenet leek voor te willen zetten, maar zag de bal ineens in het doel vallen en dat betekende de 2-2. Van Wolfswinkel kreeg nog een goede kans op de winnende, maar die kwam er niet.

FC Twente - Go Ahead Eagles 2-2
0-1 Lidberg (45)
0-2 Cordoba (48)
1-2 Kramer (72/ed)
2-2 Brenet (88)


Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Brouwers, Limnios, Pleguezuelo, Kuipers, Van Wolfswinkel

FC Twente: Unnerstall; Troupée (Brenet/70), Pleguezuelo, Pröpper, Smal (Cerny/71); Zerrouki, Vlap, Sadílek; Rots (Cerny/86), Van Wolfswinkel, Limnios (Misidjan/71).
Go Ahead Eagles: Noppert; Martina, Nauber, Kramer, Kuipers; Rommens, Córdoba (Heil/83), Brouwers; Deijl (Lucassen/79), Lidberg (Idzes/90+5), Oratmangoen.