Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente fors onderuit in Amsterdam, 5-0

20220213_165007

FC Twente moest vandaag aantreden in de Johan Cruijff Arena tegen de koploper van de eredivisie Ajax. Kunnen de Tukkers stunten en kunnen ze het Ajax weer moeilijk maken? In de laatste 10 duels pakte FC Twente maar liefst 26 punten, eentje meer dan de tegenstander van vandaag. Met op de tribune vandaag oud FC Twente en oud Ajax speler Hakim Ziyech, winnaar van de wereldcup met Chelsea.

20220213_175100

Screenshot_20220213-164940_Twitter  Screenshot_20220213-165018_Twitter

Allard Lindhout mag deze wedstrijd proberen in goede banen te leiden.

20220213_164556 20220213_164437

FC Twente verstopt zich niet in de eerste minuten van de wedstrijd en trekt goed ten strijde. In de 13e minuut heeft FC Twente de kans op de voorsprong als via een snelle counter de bal op links komt bij Gijs Smal en die geeft een prima voorzet op Ricky van Wolfswinkel en die kopt de bal op de onderkant van de lat. Daar hebben de bezoekers pech.

Gaandeweg de eerste helft neemt de thuisploeg de regie in handen maar tot echt grote kansen komen ze nog niet en FC Twente blijft dreigend en bied goed tegenstand.

In de 28ste minuut de eerste echte kans voor de thuisploeg als oud FC Twente speler Dušan Tadić vanaf links naar binnen trekt en met rechts uithaalt in de verre hoek maar daar is Lars Unnertsall met een formidabele redding. Ajax voert de druk dan meer en meer op en in de 30ste minuut een voorzet van Dušan Tadić die tot corner gekopt wordt door Gijs Smal. Vanuit die corner, die Antony neemt, kopt Sébastien Haller de bal door en is het Davy Klaassen die de 1-0 binnenkopt. Daar zag Lars Unnerstall er niet echt goed uit want hij kwam uit en miste de bal volledig toen Sébastien Haller de bal doorkopte. In de 36ste minuut een voorzet vanaf links van Steven Berghuis (ook oud Twentenaar) en dan kan Noussair Mazraoui de bal binnenlopen maar hij mist de bal volledig. Ajax wordt sterker en sterker en FC Twente moet echt terug en staan soms met het hele elftal in de eigen 16 te verdedigen. In de 43ste minuut moet Mees Hilgers redding brengen als Antony Gijs Smal uitspeelt en de bal voorgeeft en Mees Hilgers de bal wegwerkt voordat een Ajaxied de 2e goal kan maken.

Even later brengt Sébastien Haller op rechts Antony in stelling maar zijn schot spat uiteen op de vuisten van Lars Unnerstall. Er komt dan een minuut extra tijd bij en in die extra tijd valt Ajax nog een keer aan via de linkerkant en is het Steven Berghuis die de bal voorgeeft en Davy Klaassen die geheel vrijstaand de 2e moet maken maar weer is het Lars Unnerstall die redding brengt en direct daarna kan Sébastien Haller het net niet vinden. Hier blijft het dan bij en na een goed begin van de wedstrijd van Twente kant is het op het laatst alleen Ajax wat de klok slaat en de rust komt voor FC Twente als geroepen want dankzij Lars Unnerstall is het bij rust nog maar 1-0, ondanks zijn inschattingsfout bij de tegentreffer.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft. In de 51ste minuut is het weer de Twente keeper die een tegengoal voorkomt als Antony de bal inkopt en met een reflex kan Lars Unnerstall redding brengen. In de 53ste minuut is het dan wel 2-0 als Jurriën Timber van een meter of 18 schiet en Lars Unnerstall de bal niet onder controle kan houden en dan is Sébastien Haller er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, 2-0.

In de 61ste minuut krijgt Ajax een strafschop als Mees Hilgers spits Sébastien Haller onderuit haalt maar weet is het Lars Unnerstall die redding brengt en de strafschop pakt, Geweldige reddingen heeft de Twente doelman maar bij de tegengoals zag hij er beide keren niet echt heel goed uit.

Bij Ajax gaat dan in de 64ste minuut de maker van de eerste goal Davy Klaassen naar de kant en komt Ryan Gravenberch voor hem in de plaats.

Ron Jans gaat in de 68ste minuut maar liefst 4x wisselen en brengt hij Michel Vlap, Denilho Cleonisse, Václav Černý en Virgil Misidjan voor Ricky van Wolfswinkel, Dimitris Limnios, Daan Rots en Jesse Bosch. Kunnen deze wissels een kentering in de wedstrijd veroorzaken?
In de 77ste minuut zijn het de Amsterdammers die weer een aanval opzetten en is het Dušan Tadić die Steven Berghuis inspeelt en die gaat een één-tweetje doen met Ryan Gravenberch en Berghuis trekt de bal dan voor waarna Robin Pröpper ongelukkig de bal in eigen doel loopt, 3-0. Dan gaat Daley Blind naar de kant voor Nicolás Tagliafico. Er zijn dan nog ruim 10 minuten spelen en Ajax gaat op zoek naar meer goals en het is voor de bezoekers uit Enschede alleen maar meer tegenhouden, na een toch goed begin van de wedstrijd. In de 85ste minuut is het weer raak als Antony de bal achter de Twentse defensie chipt waar Sébastien Haller sneller op reageert dan Lars Unnerstall en zo de 4-0 binnentikt. Direct daarna komen bij Ajax nog Danilo en Mohammed Kudus voor Antony en Steven Berghuis. Direct daarna is het weer Sébastien Haller die scoort als hij na een voorzet van invaller Nicolás Tagliafico binnenwerkt na weer een vlotlopende aanval van de Amsterdammers en staat met maar liefst 5-0. Er komen dan nog 3 minuten extra tijd bij maar voor FC Twente mag de wedstrijd voorbij zijn. De ploeg ging met veel vertrouwen naar Amsterdam maar kreeg dus een behoorlijke tik op de neus. Met 5-0 houden ze de schade eigenlijk nog beperkt en gaan ze met 0 punten terug naar Enschede.