Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente gaat allerlaatste poging wagen om competities tóch stil te leggen

FC Twente zal woensdagochtend een állerlaatste poging doen om de Eredivisie tijdelijk stil te leggen, weet TC/Tubantia. Om 11.30 uur zullen de clubs nog een videocall houden, maar het is al zo goed als zeker dat er de komende weken 'gewoon' gevoetbald wordt.

De KNVB heeft samen met de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs gekeken naar het onderbreken van de competities. Dat heeft te maken met de nieuwe coronamaatregelen, waardoor de stadions weer leeg moeten blijven. Na de videocall van dinsdag werd echter duidelijk dat er zo goed als zeker doorgevoetbald wordt: een competitiestop is namelijk te complex. PSV zou daar echter geen begrip voor hebben.

Nu komt dus naar buiten dat Twente ook nog steeds hoopt op het stilleggen van het betaald voetbal. Volgens Tubantia 'staat de club daar niet alleen in'. Operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld stelt dat de overheidscompensatie 'bij lange na niet toereikend' zal zijn, als Twente in een leeg stadion gaat voetballen. "Wij zitten nog in de afhandeling van de vorige compensatie en nu komt dit er nog weer bovenop."

De laatste videocall over het eventueel onderbreken van de competities staat woensdag aan het eind van de ochtend dus op de planning. De kans lijkt klein dat Twente ervoor kan zorgen dat er toch een andere beslissing valt.