Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente geeft ruime voorsprong weg tegen PSV

Na een zinderende thuiswedstrijd tegen PSV greep FC Twente zaterdagavond naast de drie punten. In de slotminuten van de blessuretijd kwam PSV alsnog op gelijke hoogte (3-3).

Screenshot_20220403-103036_Twitter     Screenshot_20220403-103031_Twitter

Na een indrukwekkende sfeeractie van de Ultras van Vak-P zorgde FC Twente zaterdagavond in een uitverkochte Grolsch Veste voor een spectaculaire openingsfase. De ploeg zette PSV direct onder druk en leek na een paar minuten op voorsprong te komen door een doelpunt van Joshua Brenet. Vanwege een vermeende handsbal werd de treffer afgekeurd, maar kort daarna zorgde Ricky van Wolfswinkel wel voor de 1-0. FC Twente ging door en in de 19e minuut scoorde Van Wolfswinkel zijn tweede treffer van de avond. In een kolkende Veste bleef FC Twente druk houden en dat resulteerde halverwege de eerste helft zelfs in de 3-0, die werd gescoord door Michel Vlap.

PSV had daar tot dan toe geen antwoord op, maar kwam in het tweede deel van de eerste helft vaker in het spel voor Dat leidde na 35 minuten spelen in de treffer van Joey Veerman (3-1). Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten, waarna PSV met Gakpo, Ramalho en Madueke drie verse krachten inbracht. Na acht minuten in de tweede helft zorgde Gakpo met een schot van afstand voor de aansluitingstreffer (3-2).

Kort daarna kreeg Michel Vlap de kans op een vierde Twentse treffer, maar na een mooie actie van Daan Rots schoot hij de bal tegen de lat. Met een minimale voorsprong kon FC Twente zich, gesteund voor een volle Veste, opmaken voor een spannende slotfase. De drie punten leken binnen, maar in de slotminuut van de blessuretijd maakte Boscagli alsnog de gelijkmaker (3-3) na een fout van de Twentse doelman. De teleurstelling was er, maar had een minuut later nog ongedaan gemaakt kunnen worden toen Pleguezuelo van dichtbij de bal in de handen van Drommel kopte. FC Twente speelde een heel sterke wedstrijd tegen de nummer twee van de Eredivisie en de volle winst was een prachtige beloning geweest.

Bron: FC Twente