Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente haalt Mathias Kjølø bij PSV.

Het Noorse talent Mathias Kjølø maakt de overstap van PSV naar FC Twente. Hij heeft een contract van drie jaar getekend in Enschede. De 20 jarige middenvelder speelt sinds 2018 bij PSV en kreeg één keer de kans in het eerste van de Eindhovenaren. De Noor kwam in Eindhoven vooral in actie als controlerende middenvelder. Bij FC Twente zien ze ook een meer vooruitgeschoven pion in hem.

"Mathias is een all-round middenvelder met een sterke drive en een goede mentaliteit", reageert technisch directeur Jan Streuer.

"Mathias speelt al een aantal jaar in Nederland en spreekt de taal goed. Net als Sem Steijn komt Mathias uit de Eerste Divisie en kan hij bij ons een volgende stap maken. Een talentvolle jongen voor de toekomst, hij krijgt de kans zich bij FC Twente te laten zien."

Kjølø, aanvoerder van Jong Noorwegen, is blij met zijn transfer. "Na vijf jaar bij PSV te hebben gespeeld kijk ik uit naar deze nieuwe stap. Ik denk dat ik hier bij FC Twente door kan groeien. De club spreekt mij aan, net als het team. Dat is een eenheid en werkt voor elkaar. Dat is belangrijk en past bij mij."

Mathias Kjølø (27 juni 2001, Oslo) speelde in de jeugd voor de Noorse clubs Kjelsås en Vålerenga. In de zomer van 2017 maakte Kjølø de overstap naar PSV. In het seizoen 2019/2020 debuteerde Kjølø voor Jong PSV in het betaald voetbal. Hij speelde afgelopen seizoenen 74 competitieduels voor Jong PSV en scoorde daarin vijf keer. Kjølø, aanvoerder van Noorwegen onder 20, speelde voor diverse vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen. 

DSCF4244__FocusFillWyIwLjAwIiwiMC4wMCIsODQwLDU2MF0