Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente heeft ambitieuze plannen: “Ja, dat is reëel”

Vrijdagmiddag werd het beleidsplan ‘Alles voor 2025 – Ons bloed kruipt waar het niet gaan kan’ gepresenteerd. Het is het zoveelste beleidsplan dat de afgelopen tien jaar werd gepresenteerd waarvan de voorgaande versies allemaal verdwenen in een stoffig hoekje van de Grolsch Veste. Nu de club weer terug is gekeerd in rustigere vaarwateren is het vertrouwen deze keer een stuk groter.

Eén van de belangrijkste doelstellingen uit het beleidsplan, is het definitief terugkeren in de top van de subtop. “Wij moeten met FC Twente strijden met clubs als AZ, FC Utrecht en Vitesse. Dat is het rijtje waar wij thuishoren. AZ is nu nog op vele gebieden stabieler, maar daar willen wij wel naartoe”, aldus Streuer in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Een seizoen vijfde worden en het seizoen erop twaalfde, dat mag niet meer gebeuren. “Ook in een minder seizoen moet je achtste worden.” Of dat ook realistisch is? “Ja, dat is reëel. Natuurlijk alles valt en staat met de middelen en zoals het nu gaat kunnen we doorgroeien met ons spelersbudget. Ik vind dat het er goed uitziet, al verwachten de mensen soms te snel te veel.”

Boudrie, de rechterhand van Streuer, beaamt dit. “Supporters horen het niet graag, maar alles kost tijd. Wij hebben nu twee jaar lang een nieuw team moeten opbouwen. Utrecht en Vitesse spelen al een paar jaar met dezelfde kern. Hun speelwijze ligt vast. Zij kunnen door. Wij hebben meer spelers moeten huren en daar moet je langzamerhand vanaf. Anders blijf je brandjes blussen. Uiteindelijk wil je dat in de zomer de kern al staat.”

Nu het beleidsplan is gepresenteerd, is het aan de verantwoordelijken om het plan ook te laten slagen. Dit gaat alleen als de juiste poppetjes op de juiste plek staan. “Het gaat er uiteindelijk om: wie gaat het uitvoeren en hoe ga je dat doen? Met mooie plannen en slechte mensen wordt het niks. Als wij niet goed zijn, of de trainers zijn niet goed, dan kom je nog nergens.”

 

Bron: twenteinside.nl