Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente heeft doelman Przemyslaw Tyton gecontracteerd

FC Twente heeft doelman Przemyslaw Tyton gecontracteerd. De 35 jarige Poolse doelman komt over van Ajax waar hij de afgelopen maanden onder contract stond. Hij heeft in die tijd geen minuut in het eerste van Ajax gespeeld. Tyton tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

Tyton zat sinds januari zonder club na zijn vertrek bij het Amerikaanse FC Cincinnati, toen Ajax hem begin maart binnen haalde. Bij de Amsterdammers moest hij het keepersprobleem oplossen dat ontstond door blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en kortstondig Jay Gorter.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland", vertelt Tyton, die in Nederland eerder uitkwam voor Roda JC en PSV. "Ik heb goede herinneringen aan de eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd  in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

In Enschede zal Tyton gaan fungeren als vervanger voor eerste doelman Lars Unnerstall.
"Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie", legt technisch directeur Jan Streuer uit. "Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.”