Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente heeft geen kind aan tam NEC Nijmegen

FC Twente – NEC staat vanavond op het programma in De Grolsch Veste en kan de thuisploeg de ongeslagen thuisstatus behouden of kan NEC verassen want die spelen nog voor de play-offs voor Europees voetbal.

Binnen een minuut had NEC op voorsprong moeten komen want een aanval over links komt bij Lasse Schone en die kan vrij schieten maar schiet naast.

In de 5e minuut gaat bijna Jasper Cillissien weer in de fout als hij te lang wacht met trappen en Manfde Ugalde met een sliding de bal nog raakt en via een carambole komt de bal bij een speler van NEC. Wat is er met Cillissen aan de hand? Twee minuten later is de NEC goalie wel op zijn post als Virgil Misidjan alleen voor hem komt, na een prima pass van Michel Vlap, en de bal over de goalie probeert te tikken maar de vingertoppen van Cillissen red. Weer twee minuten later zet weer Michel Vlap een medespeler vrij voor Cillissen en nu kan Joshua Brenet de bal niet langs de goalie krijgen. Wederom een prima redding van Cillissen.

Een minuut later is het wederom Michel Vlap die een hoofdrol opeist als hij de bal breed speelt op Vaclav Cerny en die trekt naar binnen en legt breed op Manfred Ugalde en die haalt uit maar weer red Cillissen. FC Twente blijft daarna de ploeg die de aanval zoekt en dwingt NEC tot verdedigen.

Opvallend te noemen is de gele kaart die Oussama Tannane in de 21ste minuut krijgt van Danny Makkelie,. Zijn tweede “gewone” overtreding en dan geel terwijl een Robin Pröpper een stuk of vijf “gewone” overtredingen maakt en daar doet Makkelie niets aan. Meten met twee maten noem je dat of is de reputatie van Oussama Tannane hem voor? In de 32ste minuut krijgt de aanvoerder van FC Twente dan wel zijn verdiende gele kaart na zijn zoveelste overtreding.

Nadat de Twentse storm even ging liggen komt de ploeg toch op voorsprong als in de 38ste minuut Virgil Misidjan de bal vanaf links voorgeeft en Vávlac Cerný de bal van een meter of dertien in kopt. 1-0. Zijn twaalfde van het seizoen. Na de goal rent hij naar trainer Ron Jans en die heeft een shirt in zijn hand en geeft die aan Vávlac Cerný en het blijkt een shirt te zijn van Jody Lukoki. Vávlac Cerný toont het shirt aan het publiek als eerbetoon.

20230512_205028   20230512_205043

Een paar minuten later denkt heel het stadion dat FC Twente een strafschop krijgt na een overtreding op Manfred Ugalde maar de scheidsrechter beslist een schwalbe en een gele kaart voor Ugalde. Na het zien van de beelden had de scheids gelijk. Bij rust staat het dan 1-0 nadat schoten van Gijs Smal, gepakt door Cillissen, en Misidjan geen doel treffen.

Kansen zien we dan weinig in de tweede helft waarbij NEC iets beter uit de kleedkamer uitkwam alleen geen grote kansen wist uit te spelen. In de 61ste minuut moet Lars Unnerstall redden op een inzet vanuit een corner en in de tegenaanval is het uitblinker Vávlac Cerný die met een schitterende pass met buitenkant voet achter de defensie van NEC plaats op Virgil Misidjan en die komt dan oog in oog met Jasper Cillissen en die kan een treffer niet voorkomen en dan staat het 2-0. Helaas wordt dan de wedstrijd stil gelegd want er wordt weer een beker op het veld gegooid en door de actie van die idioot stuurt Danny Makkelie iedereen naar binnen. Zullen “supporters” het dan nooit begrijpen?

Na een paar minuten hervat scheidsrechter Makkelie het spel weer en in de 67ste minuut kan NEC er snel uitkomen maar dat gaat allemaal veel te traag en te stroperig en zo kunnen de Twente verdedigers makkelijk ingrijpen. Typerend voor het spel van de Nijmegenaren.

In de 75ste minuut een kans voor Sem Steijn als hij in de zestien meter zijn man uitkapt en schiet maar Jasper Cillissen kan redden en een minuut later is het aan de andere kant Virgil Misidjan die naar binnen trekt en uithaalt en die bal vliegt binnen, 3-0. De VAR moet wel kijken want het leek erop dat de bal via de bovenarm van Ricky van Wolfswinkel binnen gaat maar bewijs kan de VAR niet vinden en telt de treffer. Bij nader inzien van de slow-motion gaat de bal via de arm van Ricky van Wolsfwinkel binnen dus hij zal de goal waarschijnlijk op naam krijgen.

In de 83ste minuut dan ook nog de 4-0 als Vávlac Cerný een vrije trap neemt aan de linkerkant en de bal komt heel scherp voor en Ricky van Wolfswinkel dan heel eenvoudig de bal binnen kan tikken mede doordat Jasper Cillissen op de lijn blijft staan en niet uitkomt. Had hij dat gedaan had hij de bal zo kunnen pakken. Misschien wel typerend voor het zwakke spel wat NEC vanavond op de mat legde hier in de Grolsch Veste en zo blijft FC Twente opgeslagen in het eigen stadion en win het eenvoudig met 4-0.

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki (Wout Brama), Michel Vlap (Sem Steijn), Michal Sadilek (Mathias Kjølø), Vávlac Cerný (Denilho Cleonise), Manfred Ugalde (Ricky van Wolfswinkel), Virgil Misidjan

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij, Iván Márquez, Phillipe Sandler, Souffian el Karouani, Lasse Schöne, Dirk Proper, Elayis Tavsan (Pedro Marques), Oussama Tannane, Magnus Mattsson (Joris Kramer), Landry Dimata (Jordy Bruijn)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart FC Twente: Robin Pröpper

Gele kaart NEC: Oussama Tannane, Manfred Ugalde