Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente heeft grote plannen met de pas 14 jarige Benjamin Nagel

De pas veertien jarige Benjamin Nagel is een groot talent bij FC Twente en de club heeft grote plannen met hem. Hij is aanvoerder van Nederland o15 en zou in de belangstelling staan van o.a. Ajax en Feyenoord. Binnenkort gaat hij in Enschede zijn eerste profcontract tekenen zegt TC/Tubantia.

Op 11 november wordt hij vijftien jaar en FC Twente gaat hem dan direct vastleggen. "Bij dit soort spelers uit de regio moet je er bovenop zitten, die moeten gewoon bij ons spelen", laat technisch directeur Jan Streuer

FC Twente heeft dan ook hoge verwachtingen van Nagel. "Het is heel bijzonder dat we een jongen op deze leeftijd een contract geven, maar we doen dit omdat hij één van de grootste talenten is. Niet alleen van de regio, maar van heel Nederland in zijn leeftijdscategorie", aldus Rob Boudrie, hoofd voetbalzaken van de club.

De roodharige middenvelder speelt voorlopig nog in de samen met Heracles Almelo gerunde jeugdopleiding, maar FC Twente heeft al een ontwikkelingsplan opgesteld. "We hebben hier met alle partijen heel veel tijd ingestoken, omdat hij een jongen is die goed bij onze visie past, uit Enschede komt en met veel potentie heeft. Daarom wilden we hem dolgraag houden", aldus hoofd jeugdopleidingen Dominique Scholten. "Vaak hoor je dan: dat zal wel om geld draaien, maar bij de familie Nagel was het daar totaal niet om te doen. Het ging ze maar om één ding: wat is het plan om Benjamin zo goed mogelijk te ontwikkelen op en buiten het veld?"