Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente houd de schade beperkt in Florence, 2-1.

Screenshot_20220818-231019_Twitter

De volgende voorronde in de Conference League staat op het spel voor FC Twente vanavond. In het Stadio Artemio Franchi te Florence wacht een zware tegenstander nl. Fiorentina. Bekend terrein voor FC Twente trainer Ron Jans want hij speelde al eens met FC Groningen Europees voetbal in dit stadion. Kan FC Twente stunten en de groepsfase halen? Het zal niet aan de steun van de fans liggen want ca 2200 fans zijn afgereisd naar Italië.

fiostad

De namen van Vincenzo Italiano vanavond:      De namen van Ron Jans vanavond:
Screenshot_20220818-201614_Twitter   Screenshot_20220818-201427_Twitter

20220818_210013

De scheidsrechter komt uit Polen en luistert naar de naam Daniel Stefański en is 45 jaar. Het in het traditionele paars-wit gestoken Fiorentina mocht de aftrap nemen en er is bijna twee minuten gespeeld en kan Lars Unnerstall vissen. Op links een combinatie tussen Cristiano Biraghi en Riccardo Sottil waarbij de laatste de bal panklaar op het hoofd legt van Nicolás González en die knikt tussen twee verdedigers de bal tegendraads binnen, 1-0. Dit is wat je niet wilt tegen Italianen, een snelle achterstand.

Fiorentina geeft werkelijk vol gas in de beginfase en zet de druk er vol op bij FC Twente en de ploeg heeft het lastig. Vooral over de linkerkant zijn de Italianen gevaarlijk. Na een minuut of twintig is de eerste Italiaanse storm voorbij en kan FC Twente ook een beetje aan voetballen gaan denken.

In de 31ste minuut een lange bal van achteruit bij Fiorentina en dan is het wederom Riccardo Sotil die weggestuurd wordt en hij loopt Robin Pröpper eruit (waar is Brenet?) en hij kan de bal voorgeven op spits Arthur Cabral en die glijd de 2-0 binnen. Een tweetal minuten daarna krijgt Gijs Smal een gele kaart nadat hij een paar overtredingen had gemaakt, een optelsom dus en een aantal minuten later krijgt Nikola Milenković ook een gele kaart nadat hij opzettelijk hands maakte. Een vrije trap is het gevolg voor FC Twente vanaf een meter of achttien en Michel Vlap neemt hem en schiet de bal een metertje naast.

Een minuut voor rust is het Lars Unnerstall die FC Twente in de wedstrijd houd door middel van een geweldige redding op een kopbal van Arthur Cabral na een corner vanaf links. Een minuut extra tijd komt er dan bij en daarin gebeurt niets meer en gaan beide ploegen met een 2-0 stand rusten. FC Twente moet aan de bak als men nog een goed resultaat wil halen.

Screenshot_20220818-221148_Twitter

Ron Jans brengt na rust twee verse krachten in de personen van Václav Černý en Mees Hilgers en dan blijven Julio Pleguezuelo en Daan Rots achter in de kleedkamer. Wat kunnen zij dit FC Twente brengen?

Robin Pröpper krijgt in de 54ste minuut een gele kaart nadat hij Arthur Cabral onreglementair afstopt. FC Twente begint in ieder geval beter aan de tweede helft dan aan de eerste en krijgen vlak na rust een mogelijkheid alleen dan lopen Joshua Brenet en Michel Vlap elkaar in de weg waardoor het gevaar weg is.

Fiorentina gaat dan in de 62ste minuut wisselen en gaan Alfred Duncan en Riccardo Sottil eruit en komen Jonathan Ikoné en Rolanda Mandragora erin. Direct daarna een gele kaart voor Michel Vlap.

In de 64ste minuut de eerste echte grote kans voor FC Twente en het is direct raak als Gijs Smal de bal achter de defensie speelt op Václav Černý en die kan dan de bal langs de keeper spelen en het staat maar zo 2-1. Het lijkt op tv buitenspel van Václav Černý en FC Twente heeft geluk dat er geen VAR is want anders had de goal best afgekeurd kunnen worden maar nu dus niet en de goal staat. Ron Jans krijgt in de 68ste minuut een gele kaart van de pietluttige scheidsrechter nadat hij het niet eens was met een vermeende overtreding. Direct daarna gaat spits Arthur Cabral naar de kant n komt Luka Jović voor hem in de plaats. Václav Černý krijgt dan ook geel na een vermeende overtreding op aanvoerder Cristiano Biraghi. Er gebeurde echt helemaal niets alleen flink toneelspel van de Italiaan. Niet de eerste keer dat de Italianen een toneelstukje opvoeren qua blessures.

FC Twente gaat dan nog een keer wisselen en gaat Virgil Misidjan naar de kant en komt de Griek Christos Tzolis binnen de lijnen.

Een minuut of tijd voor tijd gaat Fiorentina nog weer wisselen en komen Christian Kouamé en Dodô voor Nicolás González en Lorenzo Venuti en iets later komt Sem Steijn nog voor Ramiz Zerrouki. Vijf minuten extra tijd komen er dan bij en kan FC Twente nog voor de gelijkmaker gaan? Soufyn Amrabat krijgt nog geel van de Poolse scheidsrechter. Geel is er nog voor Youssef Maleh na een overtreding op Václav Černý en dat was het laatste van de wedstrijd. Wat een wedstrijd was dit. Een heel sterk Fiorentina in de eerste helft en een zwak FC Twente en een heel andere tweede helft waarin FC Twente hun huid duur verkocht en een goede uitgangspositie voor de return in Enschede volgende week bewerkstelligde door de goal van Václav Černý. Toch was te zien dat Ron Jans niet tevreden was.