Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente houd Feyenoord op 0-0 in de Grolsch Veste

Vanmiddag in een helaas troosteloos Grolsch Veste ontmoet FC Twente Feyenoord. Ontzettend jammer dat door het wanbeleid van onze regering er geen supporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd want FC Twente kan vaak de steun van het publiek wel gebruiken. Voor de wedstrijd waren er wel supporters bij het stadion en blokkeerden de hoofdingang als protest tegen het wanbeleid van deze regering. De laatste jaren wist FC Twente niet vaak te winnen van de Rotterdammers en de laatste winst was op 4 november 2012. FC Twente won toen met 3-0 door doelpunten van Nacer Cahdli, Luc Castaignos en Dusan Tadic. Wat dat betreft wordt het weer tijd dat de 3 punten in de Grolsch Veste blijven.

FC Twente trainer Ron Jans begon vandaag met de volgende elf:

Lars Unnerstall

Giovanni Troupée, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Michal Sadilek

Ramiz Zerrouki, Wout Brama, Michel Vlap

Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Dimitris Limnios

Wissels: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Jayden Oosterwolde, Dario Dumic, Jesse Bosch, Casper Staring, Václav Cerný, Denilho Cleonisse, Manfred Ugalde

Feyenoord trainer Arne Slot begon met deze basis:

Olif Marciano

Marcus Pedersen, Gernot Trauner, Marco Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökcü

Jens Toornstra, Bryan Linssen, Luis Sinisterra

Wissels: Thijs Jansen, Tein Troost, Lutsharel Geertruida, Ramon Hendriks, Joăo Teixera, Mark Diemers, Alireza Jahanbakhsh, Cyril Dessers, Nouyafal Bannis, Reiss Nelson

De 36 jarige Dennis Higler is de scheidsrechter hedenmiddag en om 14.31 fluit hij de wedstrijd in gang in een regenachtig Grolsch Veste.

Het eerste wapenfeit in de wedstrijd kwam uit een corner voor de gasten als Marcos Senesi kan schieten maar Robin Pröpper de bal kan blokken waardoor hij over ging en direct daarna kan Ramiz Zerrouki aan de andere kant uithalen vanaf een meter of 17 maar zijn inzet wordt gekeerd door Olif Marciano.

De eerste 20 minuten zijn de gasten uit Rotterdam meer in balbezit en iets dreigender maar echte kansen zien we nog niet.

In de 25ste minuut ligt voor de 2e keer Luis Sinisterra op de grond want hij kreeg per ongeluk een arm van Ramiz Zerrouki tegen de keel en dat moment benut Ron Jans om enkele spelers bij zich te roepen want hij vind dat het niet lekker draait nog bij de thuisclub. Een paar minuten later zien we weer een doelpoging en weer van Rotterdamse kant als Luis Sinisterra vanaf links naar binnen trekt en uithaalt maar het schot gaat over.

Ramiz Zerroukikrijgt in de 43ste minuut een gele kaart na vasthouden van Guus Til. In de slotfase van de eerste helft komt FC Twente een paar keer door zonder dat het groot gevaar op levert. Na 47 minuten fluit Dennis Higler voor de rust na een slechte eerste helft van beide ploegen en misschien mag je van dit FC Twente toch meer verwachten ook omdat Feyenoord afgelopen donderdag een zware wedstrijd hebben gespeeld.

In de 58ste minuut moet Lars Unnerstall reddend optreden na een vlammend schot van Fredrik Aursnes van een meter of 25 en de doelman is paraat. Direct daarna gaat Wout Brama behoorlijk in de fout en kan Guus Til hem de bal ontfutselen en hij krijgt de bal bij Bryan Linssen en die schiet direct maar zijn inzet gaat naast, daar komt FC Twente goed weg. Feyenoord probeert FC Twente dan weer meer onder druk te zetten.

In de 61ste minuut komt dan Václav Cerný in de ploeg voor Daan Rots. Zo krijgt Vaclav meer en meer minuten en zou hij iets kunnen toevoegen aan het slechte spel van FC Twente vandaag?

Dan in de 66ste minuut brengt Arne Slot suppersub Cyril Dessers en houden alle Twente fans hun hart vast want gaat hij het ook hier doen. Hij vervangt Bryan Linssen en ook Luis Sinisterra mag gaan douchen en wordt vervangen door Reiss Nelson. Hij staat nog maar een minuut in het veld en hij krijgt al een kans door een inschattingsfout van de Twentse verdediging en kan Cyril Dessers door op de keeper maar zijn schot wordt gestopt door Lars Unnerstall en direct daarna een schietkans voor Jens Toornstra maar zijn snoeihard schot gaat voorlangs, of was het een voorzet?

In de 77ste minuut is het weer Cyril Dessers die gevaarlijk is als hij Robin Pröpper de bal ontfutselt en kan schieten maar weer is Lars Unnerstall op zijn post. Direct daarna wisselt Ron Jans en haalt Michel Vlap en Giovanni Troupée naar de kant en komen Jesse Bosch en Julio Pleguezuelo in de ploeg.

Feyenoord coach Arne Slot haalt dan nog Marcus Pedersen naar de klant en komt Lutsharel Geertruida nog binnen de lijnen in de 82ste minuut.

Het is tegenwoordig wel wat in net hedendaagse voetbal met de 5 wissels die een trainer mag toepassen want in de 86ste minuut wisselt Ron Jans nog eens 2x en komen Jayden Oosterwolde en Manfred Ugalde in de ploeg voor Wout Brama, die ook last van de kuit had, en Ricky van Wolfswinkel.

In de 90ste minuut een akelig moment als Orkun Kökcü en Julio Pleguezuelo met elkaar in botsing komen, wat Orkun Kökcü een gele kaart oplevert en een wissel en voor hem komt nog Alireza Jahanbakhsh in de ploeg. Beide spelers bleven wel liggen maar Julio Pleguezuelo kan verder.

In de 3e minuut van extra tijd is het weer Cyril Dessers die gevaarlijk wordt als hij bijna vanaf de achterlijn Lars Unnerstall onder voor neemt en weer capituleert de keeper niet. Dat was tevens de laatste kans in de wedstrijd en zo bleef deze teleurstellende wedstrijd in 0-0. FC Twente komt nu op 22 punten.