Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente kan niet winnen van tien Spartanen.

De laatste wedstrijd van 2023 moet FC Twente op bezoek in het prachtige stadion Spangen in Rotterdam waar Sparta Rotterdam op ze wacht. Kunnen de Tukkers het jaar goed afsluiten en de aansluiting behouden met de top 4?

Het begin is wel voor FC Twente en de eerste echt keer dan een doelman echt in actie moet komen is in de 14e minuut als Michel Vlap een vrije trap richting de kruising schiet maar Nick Olij is een prima keeper en die ranselt de bal uit de kruising. Een aantal minuten later een tegenslag voor FC Twente als captain Robin Pröpper naar de kant moet na een luchtduel met Tobias Lauritsen. Werd hij niet geraakt door een elleboog?

Na een minuut of vijfentwintig gaat de thuisploeg ook vaker de aanval zoeken en moet Lars Unnerstall tot twee keer toe optreden op schoten van Camiel Neghli en Tobias Lauritsen. In de vierde minuut van de extra tijd wordt scheidsrechter Martin van den Kerkhof door de VAR naar de kant geroepen want hij had Saïd Bakari een gele kaart gegeven na een overtreding op Michel Vlap. Blijkbaar vind de VAR het rood en de scheids gaat daarin mee en zo moet de thuisploeg de gehele tweede helft met een man minder. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maar uiteraard niet voor FC Twente maakt in de 50ste minuut Sem Steijn op aangeven van Manfred Ugalde de 0-1 en met deze stand gaan beide ploegen naar de kleedkamer.

De tweede helft is drie minuten oud als de bal op de stip gaat in het strafschopgebied van FC Twente en dus een penalty voor de thuisploeg. Spits Tobias Lauritsen ontfermt zich over de strafschop en schiet de bal rustig langs de Twente goalie en dan staat het 1-1. Vier minuten later is het Michael Sadilek die een overtreding maakt in het zestien meter gebied en na het bestuderen van de beelden gaat de bal weer op de stip en weer is het Tobias Lauritsen die Lars Unnerstall kansloos laat en staat het maar zo 2-1. Met tien man draait de thuisploeg de wedstrijd om.

Joseph Oosting gaat dan aanvallend wisselen en kansen krijgt FC Twente wel maar de bal wil er nog niet in. De druk word groter en groter maar Nick Olij capituleert nog niet.

In de 74ste minuut een prima schot van Sem Steijn maar die spat op de paal uit elkaar en even later een schot van Younes Taha die de Sparta goalie kan pakken.

Aan de andere kant blijft het toch uitkijken want Lars Unnerstall moet redding brengen op een ver afstandschot van Tobias Lauritsen. Michael Sadilek krijgt een goede kans om te schieten maar schiet recht op Nick Olij af. De thuisploeg verdedigd dan massaal en in de 86ste minuut is het weer de Sparta goalie die redding brengt op een inzet van Ricky van Wolswinkel.

Zeven minuten extra tijd komt er dan bij en daarin moet het gebeuren voor FC Twnete om minimaal een gelijkspel mee terug te nemen naar Enschede en het gebeurt. In de derde minuut van de extra tijd is het invaller Mitchell van Bergen die de bal speelt op een andere invaller Naci Ünüvar en die jaagt de bal in de korte hoek achter Nick Olij, 2-2. FC Twente zet nog vol aan om de winnende nog te maken en Sparta is leeg gespeeld en in de 97ste minuut geeft Gijs Smal de bal gevaarlijk voor en iedereen gaat voorbij die bal. Gescoord word er dan niet meer en zo blijft het bij 2-2 en dat zal voor FC Twente voelen als een nederlaag nadat het de gehele tweede helft met man meer heeft gespeeld.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Saïd Bakari, Rick Meissen, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust, Arno Verschueren (Metinho), Jonathan de Guzmán, Joshua Kitolano, Camiel Neghli, Tobias Lauritsen (Mike Eerdhuijzen), Django Warmerdam

Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Youri Regeer), Mees Hilgers, Robin Pröpper (Alec van Hoorenbeeck, Ricky van Wolfswinkel), Gijs Smal, Mathias Kjølø (Naci Ünüvar), Michal Sadilek, Daan Rots (Mitchell van Bergen), Sem Steijn, Michel Vlap (Younes Taha), Manfred Ugalde

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Jonathan de Guzmán, Tijs Velthuis

Rode kaart Sparta Rotterdam: Saïd Bakari

Gele kaart(en) FC Twente: Michal Sadilek