Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente knikkert Feyenoord uit de beker en zit bij de laatste 16

Vanavond in het prachtige Grolsch Veste een mooi affiche in het KNVB bekertoernooi als FC Twente en Feyenoord in het strijdperk treden. FC Twente dat de laatste wedstrijd in de competitie dus winnend afsloot en Feyenoord morste punten in Groningen. Twee weken geleden werd het 0-0 in de competitie en daar zullen beide ploegen vanavond geen trek in hebben omdat dan een verlenging volgt. Ron Jans mist in ieder geval Wout Brama maar kan wel weer beschikken over Manfred Ugalde.

Opstelling FC Twente:

Lars Unnerstall

Giovanni Troupée, Robin Pröpper, Mees Hilgers, Jayden Oosterwolde

Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Michal Sadilek

Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan

Bank: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Dario Dumić, Gijs Smal, Luca Everink, Julio Pleguezuelo, Manfred Ugalde, Jesse Bosch, Casper Staring, Dimitris Limnios, Vávlac Cerný, Denilho Cleonisse

Opstelling Feyenoord:

Justin Bijlow

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökcü

Alireaza Jahanbakhsh, Cyriel Dessers, Luis Sinisterra

Bank : Marciano, Thijs Jansen, Marcus Pedersen, Ramon Hendriks, Mark Diemers, Jens Toornstra, Joăo Texeira, Bryan Linssen, Reiss Nelson, Nouafal Bannis

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor de gasten als Guus Til Cyriel Dessers aanspeelt in de “16” en Robin Pröpper wat halfslachtig ingrijpt en zo Dessers de kans geeft te schieten maar het schot gaat voorlangs.

In de 7e minuut geeft Jayden Oosterwolde een prima voorzet achter de Rotterdamse defensie maar de bal kan niet in het doel gewerkt worden door Michel Vlap. Het grootste gevaar komt in de 10e minuut van de voet van Alireaza Jahanbakhsh als hij de bal in de “16” krijgt, na een voorzet van links, en tegen de binnenkant van de paal schiet. Feyenoord is de betere ploeg in het eerste kwartier van de wedstrijd en speelt de meeste kansen en mogelijkheden uit. Het eerste schot op goal van FC Twente zien we in de 21ste minuut als Michal Sadilek de bal krijgt aangespeeld van Virgil Misidjan en uithaalt van een meter of 18 maar zijn inzet is niet krachtig genoeg. FC Twente doet nu meer mee in de wedstrijd en trekt vaker en vaker ten aanval, het spel golft daardoor heen en weer.

In de 32ste minuut sticht Feyenoord weer gevaar als Cyriel Dessers aangespeeld wordt in de “16” en zich vrij speelt en de bal voorgeeft maar de hand van Lars Unnsterall voorkomt onheil voor FC Twente want Alireaza Jahanbakhsh stond volkomen vrij achterin. Een paar minuten later komt Lutsharel Geertruida op aan de rechterkant en wordt de diepte ingestuurd door Luis Sinisterra en hij kan doorlopen naar het Twentse doel en uithalen maar een geweldige redding van Lars Unnerstall voorkomt een Rotterdamse treffer. In de 41ste minuut krijgt FC Twente ene vrije trap na een handsbal van Marcos Senesi en van een meter of 18 is het Michal Sadilek die de bal neemt maar zijn vrije trap gaat in de muur en vanuit de rebound schiet Ramiz Zerrouki de bal op de buitenkant van de paal. In de extra tijd krijgt Feyenoord nog een corner en Gernod Trauner kopt vanuit die corner de bal net naast. Dat was het laatste van de eerste helft en zo hebben beide ploegen in 3 helften in 2 wedstrijden tegen elkaar nog niet gescoord en gaan rusten met 0-0.

Bij de thuisploeg komt Dimitris Limnios voor Daan Rots en ook Feyenoord heeft gewisseld en daar is Gernot Trauner in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Marcus Pedersen.

In de 47ste minuut is het raak als invaller Marcus Pedersen de bal herovert en de bal geeft op  Alireaza Jahanbakhsh en die geeft de bal voor en de bal valt tussen de verdediging en de keeper in en als dan niemand ingrijpt is het Cyriel Dessers die geheel vrijstaand bij de 2e paal de bal kan aannemen en hoog in het doel schieten, 0-1

In de 55ste minuut wisselt Ron Jans 2x en komen Julio Pleguezuelo en Jesse Bosch in d eploeg voor Mees Hilgers en Michal Sadilek.

Een minuut of 4 later is het Michel Vlap die het maar eens probeert van afstand maar zijn schot gaat een halve meter naast en in de tegenaanval is het Alireaza Jahanbakhsh die voor de 2e keer het aluminium raakt.

Direct daarna gaat Ricky van Wolfswinkel naar de kant en voor hem in de plaats gaat Manfred Ugalde verder spelen. Feyenoord heeft in deze 2e helft duidelijk de controle over de wedstrijd ondanks dat de marge maar 1 goal is. Met nog een kwartier op de klok komt Vávlac Cerný bij FC Twente in de ploeg voor Virgil Misidjan. Bij Feyenoord komt een paar minuten later Riece Nelson voor Alireaza Jahanbakhsh.

In de 79ste minuut komt FC Twente terug in de wedstrijd als men een corner krijgt vanaf links en de bal wordt gekopt door Julio Pleguezuelo en de bal lijkt over de achterlijn te gaan en Justin Bijlow gaat erachteraan om de bal te pakken maar het is Jayden Oosterwolde die sneller bij de bal is en die legt de bal terug en dan via via komt de bal bij Giovanni Troupée en die tikt de gelijkmaker binnen, 1-1.

In de 85ste minuut komt bij Feyenoord Jens Toornstra nog binnen de lijnen en hij vervangt Guus Til. Na 90 minuten komt er nog 3 minuten extra tijd bij en daarom moet het gebeuren voor beide ploegen, wil men een verlening ontlopen. Dat gaat dus niet gebeuren en zo krijgen we 30 minuten extra tijd.

Direct na de hervatting is het Orkun Kökcü die vanaf links naar binnen  trekt maar Lars Unnerstall is paraat en red.

In de 97ste minuut komt de topscorer van Feyenoord nog binnen de lijnen en Bryan Linssen vervangt Luis Sinisterra. Een minuut later weer een mogelijkheid voor de gasten als Tyrell Malacia doorgaat op links en de bal voorgeeft op Cyriel Dessers maar die kan Lars Unnerstall niet kloppen. Een paar minuten later komt bij FC Twente Denilho Cleonisse voor Michel Vlap. We krijgen er dan één minuut extra tijd bij. Gescoord wordt er niet in de eerste verlening en na een korte pauze gaan we door met de tweede verlening.

In minuut 111 krijgt Manfred Ugalde een grote kans maar Justin Bijlow red en heeft de bal klemvast. Even later is het dan Manfred Ugalde die FC Twente op een 2-1 voorsprong brengt.

Feyenoord gaat nog weer wisselen dan en brengt Mark Diemers en Nouafal Bannis voor Orkun Kökcü en Marcos Senesi. Alles of niets voor de mannen van Arne Slot.’

In de extra extra tijd krijgt Feyenoord nog een grote kans met Cyriel Dessers maar weer is het de uitblinker van de avond Lars Unnerstall die niet wil capituleren en zo blijft het 2-1 en is FC Twente door naar de laatste 16 van het KNVB bekertoernooi en ligt Feyenoord eruit.