Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente kreeg Lars Unnerstall aangeboden: We zijn gebeld door zijn zaakwaarnemer"

Jan Streuer heeft dit seizoen tot dusverre een prima selectie samengesteld bij FC Twente. Met name de komst van de transfervrije Lars Unnerstall heeft de club uit Enschede geen windeieren gelegd.

De overgang kwam afgelopen zomer tot stand, nadat Unnerstall transfervrij wilde vertrekken bij PSV. "Ik werd gebeld door de zaakwaarnemer of we interesse hadden in Lars Unnerstall", blikt Streuer terug. "Omdat het de bedoeling was dat Joël Drommel verkocht zou worden, zijn we daar meteen mee aan de slag gegaan. Ron Jans stond er ook achter."

"Hij liet een huis bouwen vlakbij zijn woonplaats (Ibbenbüren, red.) en dat viel mooi samen", vervolgt de technisch directeur van FC Twente. "We namen natuurlijk wel een risico omdat Drommel nog niet weg was. Als we hadden gewacht tot Joël vertrokken was, dan was dit nooit gelukt. We hebben het initiatief genomen en vonden dat we dit moesten doen."

Volgens Streuer viel alles op z'n plek. "Als Lars niet transfervrij was geweest, was het erg moeilijk geworden omdat we dan een transfersom neer hadden moeten leggen, terwijl we met Drommel nog een andere keeper in huis hadden. Wij gingen ervan uit dat hij weg zou gaan, soms moet je ook gewoon een risicootje nemen."

Streuer kende Unnerstall al wel en wist zijn kwaliteiten. "Het is voor een elftal echt heel belangrijk dat er een goede keeper in het doel staat. Je hebt een probleem als je wel een goed elftal hebt, maar geen goede keeper. We zijn heel blij met Lars en het publiek is dat ook. Het is een prettige jongen die goed in de groep ligt. We hebben geluk gehad en wat risico genomen. Het is goed afgelopen, dus mooier kan het niet."