Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente krijgt cadeautjes van Vitesse en wint met 3-0

De nummers 4 en 6 van de rangslijst staan vaanvond in een leeg Grolsch Veste tegen over elkaar. Er werd gewoon om de oorspronkelijk vastgestelde tijd van 21.00 afgetrapt omdat de leiding van FC Twente had besloten dat er geen toeschouwers bij de wedstrijd zouden zijn en dat met het motto, allemaal of geen één. Daarmee maakte de club een goed statement. Ook hier droegen de spelers bij opkomst een shirt met daarop ˝Stadions Vol˝ en werd er een eerbetoon gehouden voor de overleden Wim Jansen. Wou FC Twente de aansluiting een beetje houden met de top 3 dan moest er gewonnen worden en wil Vitesse over FC Twente heen gaan in de stand dan moeten zij winnen.

Opstelling FC Twente:

                                    Lars Unnerstall

Giovanni Troupeé, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal

              Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Jesse Bosch

      Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Dimitrios Limnios

Wissels: Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo, Casper Staring, Jahnoah Markelo, Max Bruns, Václac Černý, Denilho Cleonise, Virgil Misidjan

Opstelling Vitesse:

                                            Jeroen Houwen

Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek

                   Daan Huisman, Sondre Tronstad, Matúš Bero

                              Adrian Grbić, Yann Ghobo

Wissels:Markus Schubert, Eric Verstappen, Alois Oroz, Romaric Yapi, Enzo Cornelisse, Tomáš Hájek, Toni Domgjoni, Patrick Vroegh, Thomas Buitink, Nikolai Bader Frederiksen

Danny Makkelie was naar Enschede gereden om deze wedstrijd in goede banen te lijden.

Het eerste gevaar komt van Arnhemse kant als Jacob Rasmussen net over kopt. In de 12e minuut lijkt Vitesse op voorsprong te komen als Adrian Grbić de diepte ingestuurd wordt door Yann Ghobo en hij het keurig afwerkt maar hij staat hij buitenspel en zo blijft het 0-0. Een minuut later is Vitesse weer gevaarlijk als van achteruit de bal ingespeeld wordt op Yann Ghobo en die tikt door op Matúš Bero en die schiet maar de bal gaat net naast. Een 2tal minuten later is Vitesse weer gevaarlijk maar weer weet Matúš Bero niet goed te schieten als hij in hele kansrijke positie de bal krijgt van Eli Dasa en kan uithalen van een eter of 18. Vitesse is duidelijk de betere ploeg tot dan toe.

Tegen de verhouding in komt FC Twente wel op voorsprong alleen vraag niet hoe. Het is Sondre Tronstad die scoort voor de Tukkers als Michel Vlap weg wordt gestuurd en de bal voorgeeft en al liggend en glijdend werkt Sondre Tronstad de bal in eigen goal. Een heel ongelukkig moment voor Vitesse maar het staat wel 1-0.

In de 30ste minuut gaat Danilho Doekhi in boekie van scheidsrechter Makkelie als hij een overtreding maakt op Dimitris Limnios maar na het zien van de beelden blijkt dat het onterecht is want Danilho Doekhi speelde zuiver de bal.

Verder gebeurt er in het eerste half uur niet veel meer en zitten we naar een saaie wedstrijd te kijken. Vitesse dat sterk begon aan de wedstrijd heeft het nu moeilijk om erdoor te komen want FC Twente verdedigd meer en meer en gaan heel compact staan en daar is bijna geen doorkomen aan.

In de 41ste minuut een grote kans voor de thuisploeg als Riechedly Bazoer uitglijdt terwijl hij de bal wil terugspelen op zijn keeper en Ricky van Wolfswinkel de bal kan onderscheppen en Dimitris Limnios inspeelt en die speelt Jeroen Houwen uit en speelt de bal terug op van Wolfswinkel maar die neemt de bal niet goed aan en weg is de grote kans.

In de 44e minuut gaat Vitesse goalie Jeroen Houwen dan gigantisch in de fout als hij de bal wil uitgooien maar zich dan bedenkt maar de bal wel loslaat en zo kan Ricky van Wolfswinkel er tussen komen en via de voet van van Wolfswinkel en de buik van de keeper komt de bal bij Dimitris Limnios en die heeft dan een leeg doel voor zich en schiet maar dan is het Jacob Rasmussen die de bal met de handen stopt en dat bekent dus een strafschop en een rode kaart voor de verdediger. Ricky van Wolfswinkel schiet de strafschop binnen, al zit Jeroen Houwen er wel dichtbij. Zo gaan beide ploegen met de 2-0 stand naar de kleedkamer.

Vitesse komt met 3 wissels uit de kleedkamer en komen Thomas Buitink, Nikolai Bader Frederiksen en Tomáš Hájek voor Yann Ghobo, Riechedly Bazoer en Daan Huisman. FC Twente heeft niet gewisseld.

In de 53ste minuut is het weer Vitesse die FC Twente aan een doelpunt helpt als eerst Gijs Smal en lange bal geeft achter de Vitesse defensie op Ricky van Wolfswinkel en na veel te slap ingrijpen van Danilho Doekhi en Jeroen Houwen kan de Twente spits de bal tussen de Vitesse spelers binnen tikken en zo staat het 3-0. Dramatisch verdedigen van Arnhemse kant helpt FC Twente in het zadel vanavond.

In de 60ste minuut gaat Michel Vlap, zwaar teleurgesteld, naar de kant en komt Václac Černý voor hem binnen de lijnen.

Een kwartier voor tijd gaat Vitesse nog 2x wisselen en komen Romaric Yapi en Alois Oroz voor Adrian Grbić en Sondre Tronstad en bij FC Twente komen direct daarna Denilho Cleonise en Virgil Misidjan voor Daan Rots en Dimitris Limnios. FC Twente speelt dan allang een gewonnen wedstrijd maar toch probeert Vitesse nog wel te voetballen in de hoop nog iets terug te kunnen doen maar het is ijdele hoop. De wedstrijd kruipt langzaam naar het einde en Vitesse kan niet veel meer en FC Twente wil niet zo meer want de concentratie is weg met deze stand op het bord. FC Twente wisselt dan nog eens en brengt Joshua Brenet en Casper Staring voor Giovanni Troupeé en Ramiz Zerrouki.

Er koen dan ook maar 2 minuten extra tijd bij en dat is meer dan genoeg gezien de stand,.

Na de nederlaag tegen FC Groningen met een rode kaart nu vanavond weer een nederlaag met een rode kaart voor Vitesse en FC Twnete doet weer goede zaken, met hulp van Vitesse mag je zeggen, en klimt weer naar plaats 4, die even over genomen was door AZ door hun winst in Eindhoven tegen PSV maar de mannen van Ron Jans nemen plaats 4 weer over.