Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente laat dure punten liggen tegen de Eagles

Vanmiddag in de Grolsch Veste een Overijssels onderonsje tussen de nummers 4 en 11 van de ranglijst. FC Twente en GA Eagles treffen elkaar in een sfeervol Grolsch Veste. Scheidsrechter vanmiddag was Jeroen Manschot.

Zoals verwacht mocht worden begon de thuisploeg beter aan de wedstrijd en al vroeg had Ricky van Wolfswinkel al kunnen scoren maar zijn inzet ging net naast. Een paar minuten later was oud FC Twente keeper Jeffrey de Lange attent op weer een inzet van de Twente spitsen. Ook Michel Vlap probeerde het met een schot maar ook zijn schot ging naast. In de 21ste minuut het eerste Deventer gevaar als Isac Lidberg een corner van Phillip Rommens net naast kop, dat was even schrikken voor de thuisploeg.

Schoten van Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn verdwenen in de grijgrage handen van Jeffrey de Lange en Michel Vlap struikelde over de bal bij een goede kans.

Na 33 minuten spelen is het de VAR die de arbiter naar het scherm roept was hij zou hands hebben gezien van een GA Eagles speler en na bestudering van de beelden geeft Manschot een strafschop aan FC Twente. Ricky van Wolfswinkel benut het buitenkansje en zo komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Even later was Gijs Smal dichtbij de tweede treffer maar hij schoot op de benen van Jeffrey de Lange. Op slag van rust is GA Eagles dan dichtbij de gelijkmaker als Bobby Adekanye uithaalt en Lars Unnerstall redding brengt en vanuit de toegekende corner zit de Twente goalie helemaal mis en kan Willum Willumsson bij de tweede paal de bal binnen koppen maar hij mist de grote kans. Zo gaan beide ploegen met de 1-0 rusten.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de kant van de thuisploeg als Joshua Brenet in het doelgebied opduikt maar de bal hard op Jeffrey de Lange schiet. GA Eagles komt er daarna nog een paar keer gevaarlijk uit maar Robin Pröpper laat zien hoe waardevol hij is voor FC Twente door een paar situaties goed op te lossen. Er gebeurt niet veel meer in de tweede helft en op het laatst gaan de Eagles nog wel op zoek naar de gelijkmaker en melden zich steeds vaker voor het doel van FC Twente. In de laatste minuut nog sensatie als Luca Everink een overtreding maakt op Willum Willumsson en de scheidsrechter legt voor de tweede keer deze middag de bal op de stip. Nadat scheidsrechter Manschot het via het scherm nog heeft nagekeken blijft hij bij zijn beslissing. Willum Willumsson ontfermt zich over de strafschop en schiet resoluut de gelijkmaker binnen, 1-1. Dat was tevens de eindstand en laat FC Twente dus dure punten liggen in het gevecht om plaats drie.

Gele kaarten FC Twente: Mees Hilgers, Robin Pröpper, Luca Everink, Ramiz Zerrouki

Gele kaarten GA Eagles: Bobby Adekanye, Sylla Sow

FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet ( Luca Everink), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Sem Steijn (Mathias Kjølø), Michel Vlap ( Julio Pleguezuelo); Václav Černý ( Daan Rots), Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan (S Anass Salah-Eddine).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes (Gerrit Nauber), Bas Kuipers; Willum Willumsson, Evert Linthorst ( Tesfaldet Tekie), Phillip Rommens ( Rashaan Fernandes), Oliver Edvardsen; Bobbt Adekanye (Sylla Sow), Isac Lidberg (Finn Stokkers).