Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente lijd pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Fortuna Sittard.

FC Twente heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal thuis tegen degradatiekandidaat met 1-2 te verliezen. De mannen van Ron Jans creëerden zich genoeg kansen maar wisten maar één keer het net te vinden.

In het begin van de wedstrijd werd het publiek niet echt verwent met goed voetbal en vele kansen en de eerste echt kans was direct raak. Zian Flemming kreeg een voorzet vanaf rechts en schoot de bal binnen 0-1 en direct daarna was het bijna al weer gelijk maar Ricky van Wolfswinkel raakte de onderkant van de lat. Daar hadden de Tukkers pech.

Dezelfde Ricky van Wolfswinkel was in de 38ste minuut wel succesvol als hij na een mooie aanval via Ramiz Zerrouki en Dimitris Limnios de 1-1 binnen schoot.

Hiermee was het nog niet gedaan met de goals in de eerste helft. Fortuna Sittard kwam voor de tweede keer op voorsprong. Flemming maakte uit een vrije trap zijn tweede van de avond. Terwijl een fluitconcert klonk, ging de ploeg van Ron Jans met een 1-2 achterstand de rust in. Een verassende eerste helft waarin ook maar liefst vier gele kaarten werden gegeven door scheidsrechter Jochem Kamhuis. Bij FC Twente kreeg Joshua Brenet een prent en bij Fortuna Zian Flemming, George Cox en Paul Gladon.

Fortuna wisselde in de rust en bracht Lisandro Semedo voor Tijjani Noslin.

Het begin van de thuisploeg in de tweede helft was erg sterk en ze creëerden enkele goede kansen. Vávlac Cerný schoot een keer op de lat en dat was de grootste kans.

Fortuna was in de 53ste minuut heel dichtbij de derde goal maar Gijs Smal voorkwam de derde goal van Zian Flemming. Daarna was het wederom FC Twente dat de lansen aaneen reeg maar scoren deden ze niet meer en zelfs in acht minuten blessuretijd lukte dat niet. Zo lieten de mannen van Ron Jans dure punten liggen of AZ moet zondag punten laten liggen tegen Ajax. Bij winst van AZ achterhalen ze FC Twente op de ranglijst.

FC Twente - Fortuna Sittard 1-2

0-1 Flemming (25)
1-1 Van Wolfswinkel (37)
1-2 Flemming (42)

Arbiter: Kamphuis
Geel: Flemming, Cox, Brenet, Gladon, Duarte, Cerny, Samaris, Pröpper, Seuntjens

FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pröpper, Pleguezuelo, Smal; Zerrouki, Vlap, Bosch (Ugalde/68); Cerny (Misidgan/75), Van Wolfswinkel, Misidjan
Fortuna Sittard: Van Osch; Pinto, Angha, Samaris, Cox (Ferati/75); Duarte, Tekie; Noslin (Sernedo/46), Flemming, Seuntjens; Gladon (Benschop/75)

Trainer Ron Jans was na de wedstrijd niet bepaald te spreken over zijn ploeg na de nederlaag. Hij zag ook dat Fortuna Sittard al heel vroeg begon met tijdrekken en daar had zijn ploeg niet voldoende antwoord op.

Jans verscheen na de wedstrijd voor de camera van ESPN en zei "Dit waren twee totaal verschillende helften met een ander FC Twente. In de eerste helft speelden we te traag en hadden we niet de passie die er in de tweede helft wel was. In de tweede helft hebben we het verzuimd te scoren", zegt Jans.

Fortuna kwam in de eerste helft op voorsprong en gaf die niet meer weg. Jans zag de bezoekers vroeg beginnen met tijdrekken, maar weet dat het ook bij het spel hoort. "Wat ze het beste deden, en dat hoort erbij, was tijdrekken. Het is zo moeilijk om als tegenstander en als scheidsrechter om daar iets aan te doen. Maar dat hoort er gewoon bij."

Woensdag a.s. speelt FC Twente weer thuis in de eigen Grolsch Veste en dat komt een kwakkelend FC Groningen op bezoek. De noordelingen verloren de laatste vijf wedstrijden en zijn niet in goeden doen.