Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente met 10 man onderuit in De Kuip

Feyenoord - FC Twente

Op voorhand een prachtige affiche vanmiddag in De Kuip als de nummers 4 en 5 van de eredivisie elkaar treffen met een onderling verschil van maar één punt. Feyenoord ontvangt FC Twente. Helaas zonder supporters uit Enschede want die boycotten de wedstrijd i.v.m. de situatie van vorig seizoen.

                             Opstelling Feyenoord                                      Opstelling FC Twente
Screenshot_20221009-160353_Twitter   Screenshot_20221009-160430_Twitter

Klokslag half 3 gaf Dennis Higler het sein van aanvang wedstrijd. De thuisploeg krijgt de eerste kans in de wedstrijd als Robin Pröpper de bal van de lijn moet halen na een schot van Dávid Hancko en iets later komt Ricky van Wolfswinkel vrij voor Justin Bijlow maar wordt daarbij dusdanig gehinderd door Gernot Trauner dat hij niet goed uit kan halen nadat Trauner hem raakt en daar had ook een strafschop voor gegeven kunnen worden. Als Ricky van Wolswinkel was gaan liggen had het waarschijnlijk een strafschop geweest. Een paar minuten later is het Quinten Timber die vrij voor Lars Unnerstall komt maar met een wereldredding is de Twente keeper hem de baas. Een levendig begin van de wedstrijd waarbij de bezoekers uit Enschede goed mee voetballen en zelfs geregeld het initiatief nemen.

In de 23ste minuut krijgt FC Twente de volgende kans als Václav Černý over het hoofd wordt gezien door de thuisploeg, nadat hij even buiten de lijnen was voor verzorging, en hij diep wordt gestuurd en zo maar op Justin Bijlos afkan maar dan te zelfzuchtig is en zelf schiet en dat tegen de Feyenoord goalie op. Virgil Misidjan was mee en helemaal vrij recht voor de goal en die had de bal moeten hebben. Gernot Trauner krijgt even later een vrije kopkans uit een corner maar kopt de bal naast.

In de 42ste minuut komt de thuisploeg dan op voorsprong nadat Joshua Brenet een domme overtreding maakt op Sebastian Szymański en de daarop toegekende vrije trap wordt door Orkun Kökçü onberispelijk binnen geschoten, onhoudbaar voor Lars Unnerstall, 1-0. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en in die extra tijd krijgt Václav Černý een directe rode kaart na wild inkomen en met de noppen vooruit op Javairô Dilrosun. Daar blijft het dan bij en moet FC Twente dus de tweede helft met 10 man verder en met een 1-0 achterstand.
 

Screenshot_20221009-160230_Twitter

FC Twente trainer Ron Jans wisselt twee keer in de rust en haalt Mees Hilgers en Michel Vlap eruit en brengt Daan Rots en Julio Pleguezuelo. De eerste kans is voor de thuisploeg als Santiago Giménez vrij wordt gespeeld net binnen de 16 meter maar zijn schot gaat ver over. In de 57ste minuut de kans voor de gasten op de gelijkmaker als Ricky van Wolfswinkel te traag is met uithalen en daarom kan hij van de bal gezet worden door Dávid Hancko met een prima tackle op de bal. Direct daarna de volgende wissels voor FC Twente als Wout Brama en Christos Tzolis komen voor Virgil Misidjan en Mathias Kjølø.

Santiago Giménez heeft veel kansen nodig vandaag om te scoren want ook in de 60ste minuut komt hij vrij voor Lars Unnerstall maar weer is de keeper hem de baas. Patrick Wålemark komt dan nog voor Javairô Dilrosun bij de thuisploeg. Het lijkt een kwestie van tijd dat Feyenoord de tweede goal maakt en in de 64ste minuut is het dan Dávid Hancko die het doet, hij kopt een rebound binnen tot 2-0.

Direct daarna moet invaller Mathias Kjølø het veld met een blessure alweer verlaten en voor hem komt dan Anass Salah-Eddine en een paar minuten later komt Igor Paixão voor Orkun Kökçü. De volgende wissels zien we in de 80ste minuut als Danilo en Mats Wieffer komen voor Santiago Giménez en Mats Pedersen. De wedstrijd bloed langzaam dood en na de 2-0 was de strijd ook beslist natuurlijk en FC Twente heeft door de man minder te weinig kunnen doen in deze tweede helft. Vier minuten extra tijd komen erbij maar die hadden net zo goed schriftelijk afgedaan konden worden want voor beide ploegen hoeft het niet meer zo nodig en zo gaat FC Twente onderuit in De Kuip en houd Feyenoord voor de 5e keer op rij de 0 in dit seizoen in De Kuip.
 

Screenshot_20221009-162927_Twitter

Gele kaarten waren er bij Feyenoord vandaag voor Orkun Kökçü en Igor Paixão en bij FC Twente voor Joshua Brenet.