Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente moet diep gaan om Excelsior op de knieën te krijgen

FC Twente trof op de vrijdagavond het verrassend sterk Excelsior en om die wedstrijd te winnen moesten de mannen van Joseph Oosting diep gaan. In het begin van de wedstrijd was het net of de thuisploeg nog niet wakker was want binnen een kwartier keek men tegen een 0-2 achterstand aan. Dit hadden de fans in De Grolsch Veste lange tijd niet meer meegemaakt dat hun ploeg zo snel met twee doelpunten achterkwam. Geschutter van FC Twente leverde Excelsior twee doelpunten op. Bij de eerste goal leed Daan Rots heel knullig balverlies en met een lange bal van achteruit over aanvoerder Robin Pröpper werd door spits Troy Parrott goed ingeschat en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal langs Lars Unnerstall in de verre hoek. Een minuut of vier later was het Alfred Sampsted die op amateuristische wijze de bal tot corner werd gewerkt terwijl anders uitverdedigen makkelijk kon. Vanuit de corner kopte Sven Nieuwpoort de 0-2 achter Lars Unnerstall. Trainer Joseph Oosting zei na de wedstrijd "Zelf had dit ik ook niet verwacht. Het begin was erg heel erg slecht. We kwamen niet eens tot kansen. Op de bank zei ik ook: Wat is dit?. Misschien is de manier waarop Excelsior die corner krijgt wel illustratief voor dit duel", zegt de oefenmeester.

In de 24ste minuut is het dan Excelsior speler Arthur Zagre de thuisploeg helpt door op hele domme wijze inkomt en daarvoor volkomen terecht een rode kaart krijgt. De “dader” zei na de wedstrijd dat hij het geen rood vond maar dat geel genoeg was geweest. Vijf minuten later nam Joseph Oosting maatregelen en haalde Mathias Kjølø en Alfons Sampsted naar de kant en bracht Younes Taha en Joshua Brenet. In de extra tijd van de eerste helft komt de thuisploeg terug in de wedstrijd als Manfred Ugalde de 1-2 maakt.

In de rust grijpt Oosting nogmaals in en brengt Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap en houd Daan Rots en Alec van Hoorenbeeck in de kleedkamer. De Drentse trainer van FC Twente zei over die wissels “zo offensief heb ik nog nooit gespeeld”. FC Twente gaat dan vol op de aanval spelen. En het heeft succes want in de 59ste minuut krijgt de ploeg een strafschop na hands van Sieb Horemans en dit buitenkansje laat Ricky van Wolfswinkel niet onbenut, 2-2. De thuisploeg blijft da vol op de aanval spelen en eigenlijk is Robin Pröpper nog de enige verdediger van de thuisploeg op het veld. In de 80ste minuut krijgt het loon naar werken als Ricky van Wolfswinkel een mooie aanval koppend afrond, 3-2. Vijf minuten later is het dan ook nog Younes Taha die deelt in de feestvreugde als hij op schitterende wijze de 4-2 binnenschiet. Hier bleef het dan bij.

Joseph Oosting zei na de wedstrijd nog “Die rode kaart is natuurlijk wel het kantelpunt in de wedstrijd, net als de 1-2 vlak voor de rust. Maar wat je erin stopt komt er ook uit, denk ik altijd. "

Een brede selectie toont nog maar eens de ware kracht van een elftal aan. Een 'luxeprobleem' voor Oosting? "Als je kijkt wat wij op de bank hebben zitten... Alle wissels kunnen in de basis beginnen. Dat is wel heel erg prettig voor een trainer. En dan is het mooi dat die gasten het ook laten zien.”

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Joshua Brenet), Robin Pröpper, Alec van Hoorenbeeck (Michel Vlap), Gijs Smal (Naci Ünüvar), Sem Steijn, Mathias Kjølø (Younes Taha) Michal Sadilek, Daan Rots (Ricky van Wolfswinkel) , Manfred Ugalde, Youri Regeer

Excelsior: Stijn van Gassel, Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort, Casper Widell, Redouan el Yaakoubi, Arthur Zagre, Lazaros Lamprou (Ian Smeulers), Noah Naujoks (Derensili Fernandes), Julian Baas (Nikolas Agrafiotis), Couhaib Driouech (Oscar Uddenäs), Troy Parrott (Mimeirhel Benita)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaart(en) FC Twente: Gijs Smal, Robin Pröpper

Gele kaart(en) Excelsior: Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort

Rode kaart Excelsior: Arthur Zagre