Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente moet weer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur

FC Twente moet alweer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Jan-Willem Brüggenwirth trad per 1 juli in dienst als opvolger van Paul van der Kraan, maar stapt volgens TC/Tubantia na een klein half jaar al op.

Brüggenwirth was afkomstig uit de commerciële wereld en had werkervaring opgedaan bij onder meer Saatchi & Saatchi, Ogilvy, Talpa en Radio 538. Bij FC Twente maakte hij zijn debuut in de voetballerij, dat echter geen lang leven beschoren bleek.

FC Twente moet het nieuws nog bevestigen via de officiële kanalen, maar volgens TC/Tubantia is er 'geen sprake van een match' geweest tussen beide partijen. Brüggenwirth moest FC Twente op commercieel gebied en qua marketing een impuls geven, maar zijn gebrekkige affiniteit met de voetbalwereld heeft hem parten gespeeld, klinkt het.

Wie de nieuwe FC Twente-directeur moet worden, is nog niet bekend. De club wil 'niet overhaast te werk gaan', klinkt het. Naar verwachting volgt er donderdag om 10.00 uur een uitgebreidere toelichting vanuit de Grolsch Veste.