Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente neemt de 3 punten mee van Het Kasteel.

Voor de 47ste keer traden Sparta en FC Twente tegen elkaar in het strijdperk en vandaag op het prachtige Kasteel te Rotterdam. De laatste keer dat FC Twente een eredivisiewedstrijd won op Het Kasteel dateert uit het kampioensjaar van FC Twente 2009-2010. Toen won FC Twente, mede door een schoonheid van Ruiz, met 2-0. FC Twente kan toch beschikken over Dimitris Limnios en Michel Vlap voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Beide spelers hadden lichte klachten in aanloop naar het duel, maar zijn fit genoeg om te starten. Vaclav Cerny maakt na bijna tien maanden revalidatie voor het eerst weer zijn opwachting in de selectie van trainer Ron Jans.

 

Sparta trainer Henk Fräser koos voor de volgende basis:

                                Maduka Okoye

Dirk Abels, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto

Adil Auassar, Giannis Masouras, Bryan Smeets, Sven Mijnans

                Lennart Thy, Emanuel Emegha

Wissels: Jans, van Mullem, Michael Heylen, Aaron Meijers, Mogammed Osman, Vito van Crooij, Kenzo Goudmijn, Mario Engels, Benjamin van Leer, Tim Coremans

FC Twente trainer Ron Jans deed het met deze elf namen:

                                         Lars Unnerstall

Giovanni Troupée, Davy Propper, Jayden Oosterwolde, Michal Sadilek

                Wout Brama, Ramiz Zerrouki, Dimitris Limnios

                Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel, Mees Hilgers

Wissels: Jeffrey de Lange, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Vura, Michel Vlap, Casper Staring, Vancav Cerny, Denilho Cleonise, Manfred Ugalde, Dario Dumic, Luka Iilic, Jesse Bosch

Scheidsrechter was hedenavond Edwin van de Graaf.

De eerste mogelijkheid is voor de gasten uit Enschede als in de 4e minuut Ricky van Wolfswinkel kan koppen na een voorzet van Daan Rots maar zijn kopbal is niet hard genoeg en direct daarna barst buiten het stadion het vuurwerk los. In de 9e minuut krijgt de thuisclub de eerste mogelijkheid als Tom Beugelsijk de bal kan koppen na een vrije trap maar de bal gaat over.

In de 14e minuut een mogelijkheid voor FC Twente als  Michal Sadilek de bal vanaf links voorgeeft op Dimitris Limnios en die draait weg van zijn tegenstander en schiet maar het schot is niet hard genoeg. Een minuut of 5 later is het Lennart Thy die achter een lange bal van Bryan Smeets aangaat, de bak die achter de Twentse verdediging komt en hij krijgt een schietkans maar Lars Unnerstall kan de bal makkelijk pakken.

In de 31ste minuut komt Lennart Thy met een hard schot maar de bal gaat achter de goal en een minuut of 6 later krijgt Ricky van Wolfswinkel, na een vlotte combinatie met Michal Sadilek, een mooie schietkans maar de keeper kan de bal stoppen.

In de 42ste minuut krijgen de Spartanen een hoekschop en die wordt weggewerkt maar Bryan Smeets kan de bal opnieuw voorgeven en dan kopt Bart Vriends de bal net over de kruising. Dat was het laatste van de tegenvallende eerste helft waarbij de grootste mogelijkheden voor FC Twente waren.

Direct na rust moest Lars Unnerstall redding brengen na een mooie voorzet vanaf rechts op Emanuel Emegha. In de 51ste minuut moest de Twente keeper weer handelend optreden na een voorzet van Mica Pinto die door Mees Hilgers de bal van richting veranderd en daardoor schrikt de Twente keeper en moet met een reflex de bal tegenhouden. In de 66ste minuut krijgt FC Twente een corner te nemen door Michal Sadilek en zoals eerder als eens eerder gedaan wacht Wout Brama buiten de “16”en hij krijgt de bal en neemt hem ineens uit de lucht maar net te dichtbij de keeper geschoten zodat die redding kan brengen. Prachtige actie van FC Twente. Dan wisselt Ron Jans en gaat Ramiz Zerrouki eruit en komt Michel Vlap. Direct daarna wisselt Sparta en gaat Sven Mijnans naar de kant en komt Aaron Meijers binnen de lijnen.

FC Twente zet nog een keer aan in het laatste kwartier om toch de 3 punten mee te nemen naar Enschede. In de 74ste minuut brengt Sparta Mario Engels nog voor Emanuel Emegha.

In de 80ste minuut een VAR moment als Michel Vlap in het strafschopgebied wel of niet geraakt wordt nadat hij de bal op doel had geschoten. VAR  Serdar Gözübüyük roept scheidrechter Edwin van der Graaf naar de zijlijn om te kijken en dan beslist hij een strafschop. Giannis Masouras krijgt een gele kaart voor het protesteren en Ricky van Wolfswinkel belast zich met de strafschop en schiet de bal keurig in de linker onderhoek, 1-0. Na het meerdere keren bekenen te hebben van de beelden mag je concluderen dat dit een welkome cadeautje was van het arbitraal kwartet.

Direct daarna een prachtig moment als Vaclav Cerny binnen de lijnen komt voor Daan Rots en ook Julio Pleguezuelo voor Mees Hilgers en Sparta wisselt zelfs drie spelers. Zo gaan Marco Pinto, Adil Auassar en Giannis Masouras naar de kant en komen Kenzi Goudmijn, Mohamed Osman en Vito van Crooij erin. Het is wel wat dat er zoveel gewisseld mag worden want het komt het kijkspel niet ten goede. Dimitris Limnios krijgt in de 90ste minuut een arm in zijn gezicht en kan daardoor niet verder en wordt gewisseld voor Denilho Cleonise.

Vijf minuten blessuretijd komt erbij en in de eerste minuut van de blessuretijd een prima redding van Lars Unnerstall op een prachtig schot van invaller Mohamed Osman die uithaalt met een volley van een eter of 20. Een mooi schot en een dito redding. Sparta probeert nog alles en gaat er vol voor om nog een punt te halen. Een hele spannende laatste minuten in een verder hele slechte wedstrijd maar dat deerde FC Twente niet want het bleef bij de 0-1 en zo gaan de punten mee naar het Oosten.