Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente neemt punt mee uit Alkmaar

FC Twente heeft zondagmiddag een punt behaald in de uitwedstrijd tegen AZ. In Alkmaar eindigde het treffen in 1-1, Manfred Ugalde scoorde in de slotfase de verdiende gelijkmaker.

Na afloop keek Trainer Ron Jans terug op de middag in Alkmaar. “Ik vond dat AZ veel van de tweede ballen won, waardoor ze voor rust meer overwicht hadden, dat leidde niet tot veel kansen in de eerste helft. Wij leverden te vaak de bal in, waardoor AZ na rust aan het voetballen kwam. De 1-0 was in die fase niet onverdiend. Gelukkig toonden wij veerkracht en werd het in die fase ook weer verdiend 1-1.”

“Uiteindelijk hebben zij niet veel grote kansen gehad", vervolgt Jans. "Wij hadden hier desondanks zeker niet verdiend om te winnen, maar als je niet wint moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest en dat is de winst van deze wedstrijd. Ik vond het wel mooi dat we na de 1-1 wilden winnen, maar dan loop je uit positie en ga je de lange bal spelen. Daarmee hielpen we AZ eigenlijk weer in de wedstrijd.”

AZ - FC Twente 1-1 (0-0)

Scoreverloop
54' Odgaard 1-0
81' Ugalde 1-1

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Gele kaarten: Clasie (AZ), Hilgers, Misidjan (FC Twente) 

Opstelling AZ: Verhulst, Hatzidiakos (61' Sugawara), Kerkez, Reijnders, Odgaard (79' Bazoer), Clasie, D. de Wit (79' Barasi), Evjen (33' Lahdo), Van Brederode (61' M. de Wit), Dekker, Beukema. 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Propper, Smal, Kjolo (41' Brama), Zerrouki, Vlap (58' Rots), Tzolis (58' Misidjan), Van Wolfswinkel, Cerny (79' Ugalde).