Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente oppermachtig aan Sparta.

FC Twente was in eigen huis oppermatig aan Sparta en is een stap dichterbij Europees voetbal. Overtuigend wisten de mannen van Ron Jans de mannen van Henk Fraser met een 2-0 naar Rotterdam terug te sturen. FC Twente dat nu op gelijke hoogte staat met Feyenoord maar die moeten zondag nog thuis spelen tegen FC Utrecht. Voor Sparta blijven de zorgen groot want na de nederlaag in Sittard is het nu weer geen winst. De voorsprong op nummer laatste Willem II is maar twee punten.

De wedstrijd was nog maar vier minuten aan de gang toen scheidsrechter Danny Makkelie naar het scherm werd geroepen vanwege een vermeende handsbal van Sparta captain Adil Auassar in een duel met Dimitris Limnios. De Spartaan kreeg de bal per ongeluk op zijn arm maar kreeg op dat moment nog een duwtje mee en Danny Makkelie zag er geen strafschop in want het was geen opzet. Een begrijpelijke beslissing.

Even later moest Sparta keeper Maduka Okoye voor het eerst in actie komen om een kopbal van Joshua Brenet onschadelijk maken en hij tikte de bal over de goal. Na een voorzet van Michal Sadilek kon de verdediger vrij inkoppen maar hij scoorde dus niet.

Sparta kreeg een beetje meer grip op het spel van FC Twente en onverdacht staat het dan 1-0 als Ricky van Wolfswinkel de bal via Michel Vlap kreeg, na balverlies op het middenveld van Sparta, en niet aarzelde en de bal in de hoek schoot, 1-0. De VAR moest er wel naar kijken en na 2 minuten bestuderen werd de goal goedgekeurd.

Met deze 1-0 stand gingen beide ploegen rusten.  Binnen 6 minuten kreeg Spartaan Bart Vriends de eerste gele kaart van de wedstrijd en even later haalde Henk Fraser Riza Durmisi naar de kant ten faveure van Adrian Dalmau.

Het spel lag daarna een tijdje stil omdat Michel Vlap behandeld moest worden aan een wond aan het hoofd. De middenvelder kreeg de noppen van Sparta-verdediger Bart Vriends ongelukkig in het gezicht, maar kon zichtbaar gehavend de strijd vervolgen.

Veel last bleek Vlap er niet van te hebben, want even later, 57ste minuut, schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Vlap kreeg de bal op maat van Robin Pröpper, kapte Michaël Heylen simpel uit en liet doelman Okoye kansloos.

Direct daarna krijgt Arno Verschuren de gele kaart en een paar minuten later ging Sparta maar liefst vier keer wisselen. Binnen de lijnen kwamen Augustin Drakpe, Sven Mijnans, Younes Namli en Jason Meerstadt en naar de kant gingen Adil Auassar, Arno Verscheuren, Jeremy van Mullem en Michael Heylen. Direct daarna kreeg ook Giannis Masouras nog geel.

Vlap had zelfs zijn tweede nog kunnen maken, maar zijn schot werd in de korte hoek gekeerd door Okoye. Voor Twente-trainer Ron Jans maakte het niet uit. Hij haalde Vlap vlak voor tijd naar de kant en begroette zijn middenvelder met de grootste glimlach van de Grolsch Veste.

"Hij zei: je ziet er geweldig uit", vertelde Vlap na afloop over het onderonsje met zijn coach. "Ik lijk wel op Rico Verhoeven, hè?"

De aanvallende midenvelder staat nog onder contract bij Anderlecht, maar hoopt op een langer verblijf in Enschede. "Ik heb nu een deuk in mijn gezicht, dus misschien ben ik nu voor wat minder op te halen."

FC Twente trainer Ron Jans brengt gaandeweg de tweede helft ook nog frisse krachten binnen de lijnen en brengt eerst Vávlac Cerný en Manfred Ugalde voor Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel en later nog Jesse Bosch en Denilho Cleonise voor Michel Vlap en Dimitris Limnios.

Zes minuten extra tijd kon geen verandering in de stand brengen en zo bleven de drie punten in Enschede en doet FC Twente volop mee voor plaats drie en is het voor Sparta nog steeds billen knijpen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.