Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente schrijft zwarte cijfers

Over het boekjaar 2021/2022 schrijft FC Twente zwarte cijfers en dat mede door inkomsten uit transfers want daardoor bedraagt de nettowinst 2 miljoen euro. Volgens financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld een fikse opsteker maar toch nmoet men niet te hoog van de toren blazen want FC Twente heeft nog altijd een schuld van 34,2 miljoen euro. Toch heerst er tevredenheid in Enschede want de omzet steeg met 8.5 miljoen euro naar 26.9 miljoen euro maar de uitgaven gingen omhoog met 7,1 miljoen euro naar 27,5 miljoen euro.

Door een positief transferresultaat van vier miljoen euro meldt de club een nettowinst van twee miljoen euro. "Eigenlijk is het een klein mirakel", reageert Hoogstoevenbeld tegenover VI.

De verkopen van Joël Drommel en Queensy Menig aan respectievelijk PSV en Partizan Belgrado hebben bijgedragen aan de winst. Hoogstoevenbeld benadrukt om die reden dat Ramiz Zerrouki niet koste wat kost aan Feyenoord verkocht hoefde te worden. "Wij zijn financieel zo stabiel dat we Zerrouki niet hoefden te verkopen afgelopen zomer", zegt hij. "En dat geldt ook voor komende zomer. We hóeven niet. Het is anders dan twee, drie, vier jaar terug."

Maar: "Die schuldenlast zingt altijd wel rond FC Twente. Maar we hebben ons stadion in eigendom, daar staat een hypotheek tegenover. Dan hebben we nog een schuld bij de belastingdienst, die gaan we gefaseerd afbouwen. Zijn we al mee bezig." Jaarlijks vermindert Twente de schuld met 2,5 miljoen euro. "De schuld aan de belastingdienst willen we zo snel mogelijk aflossen. Binnen vijf jaar, maar eerder als het kan."