Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel

FC Twente heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel. Op bezoek bij Sparta Rotterdam eindigde het in 1-1. Beide treffers vielen in de tweede helft. Met een knappe kopbal opende Sem Steijn de score, waarna Arno Verschueren namens de thuisploeg twintig minuten voor tijd de gelijkmaker binnen schoof. FC Twente hervat op 6 januari 2023 de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

"We spelen uit bij de nummer 6 en we hebben gedomineerd. Zij stonden met z’n allen te verdedigen. Maar voetbal houdt niet op bij de zestien meter. We hebben te weinig gecreëerd, dat hebben we niet goed gedaan. Je komt op 1-0 en hebt alle controle. Het gevaar zit dan bij ballen die ze door koppen, luchtduels, corners, dat soort dingen. En daar scoren ze ook uit”, blikt Jans terug, die vindt dat FC Twente sneller richting het doel had moeten spelen. “Eerder schieten en eerder voorzetten geven. Nu voetballen we zo lang door, dat diegenen die voor de goal komen alweer stilstaan en niet in de posities komen die ze willen hebben. We moeten minder breien en meer doeltreffend zijn.”

Met het gelijkspel tegen Sparta heeft FC Twente het kalenderjaar 2022 afgesloten. “We waren een ploeg die het moest hebben van afjagen, van compact verdedigen naar snel eruit komen, van knokken, duels winnen en van de tweede ballen. Nu zijn we een ploeg die voetballend de tegenstander terugdringt. Nu gaat het erom dat we de kansen die we krijgen meer moeten benutten. En zoals vanavond, dat je wat minder moet pielen, maar rechtstreeks naar de goal moet gaan.”

Voor Steijn was het een bijzonder treffen. Hij stond vrijdagavond tegenover zijn vader Maurice, de trainer van Sparta. “Het is er natuurlijk veel over gegaan en dat is ook logisch, het is een bijzondere wedstrijd. Ik heb een leuke wedstrijd gespeeld. Er waren veel vrienden en familie”, zegt Steijn, die op Het Kasteel knap de 0-1 op het scorebord zette. “De bal kwam iets achter me, dus ik probeerde ‘m naar de verre hoek te sturen.”

Na de remise tegen zijn vader kijkt Steijn met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft. “Ik heb veel geleerd bij FC Twente en het is voor mij mooi geëindigd met een paar basisplaatsen en doelpunten. Ik had geen twijfels of ik op dit niveau goals kon maken, maar ik heb het wel laten zien en dat is lekker”, aldus de middenvelder, die om middernacht 21 wordt. “We hebben hier boven een zaaltje. Alle vrienden en familie zijn aanwezig, het wordt nog een gezellige avond.”

Scoreverloop
61’ 0-1 Steijn
72' 1-1 Verschueren

Scheidsrechter: Alex Bos
Gele kaarten: Verschueren, Van Mullem
Toeschouwers: 10.606

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Pleguezuelo, Smal, Zerrouki, Vlap, Steijn, Cerny (64' Rots), Van Wolfswinkel (81' Ugalde), Misidjan (64' Cleonise).

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Sambo, Vriends, Auassar (69' Eerdhuijzen), Pinto, Van Mullem (68' Saito), Kitolano, Verschueren, Mijnans, Lauritsen, V. Van Crooij.