Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente sluit voorbereiding af met winst op Bologna

FC Twente heeft vrijdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 4-1 overwinning op Bologna. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Donderdag staat de eerste officiële wedstrijd op het programma. FC Twente speelt dan in de derde voorronde van de Conference League tegen FK Cukaricki.

FC Twente begon voortvarend aan de wedstrijd door al na drie minuten op voorsprong te komen. Een voorzet van Gijs Smal vloog over zowel Ricky van Wolfswinkel als de verdedigers van Bologna heen, waarna Daan Rots de bal over de keeper in het doel kopte. Diezelfde Smal gaf ook de assist bij de 2-0. Joshua Brenet plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterhoek.

Vrij snel daarna lag ook het derde doelpunt in de touwen. Michel Vlap speelde zich in de zestien goed vrij en schoot met links raak. Op slag van rust deden de bezoekers wat terug met een rake kopbal van Adama Soumaoro. Het slotakkoord was voor Smal. Vanaf grote afstand schoot hij de bal in de linker onderhoek. In de tweede helft viel geen doelpunt meer, wel was er het officieuze debuut van Christos Tzolis.

FC Twente - Bologna 4-1 (4-1)