Fan van F.C. Twente
Nieuws

FC Twente speelt gelijk tegen FC Groningen.

grotwe

“Een teleurstellend resultaat”, vatte trainer Ron Jans de wedstrijd tegen FC Groningen samen. Maar de 1-1 uitskag was terecht.

“De absolute wil om te winnen en te duelleren ontbrak”, reageerde Ron Jans na de wedstrijd. “Voetbal is een sport waarbij techniek en individuele kwaliteiten heel belangrijk zijn. FC Groningen toonde veel geestdrift bij elke bal die ze naar voren schoten, gingen de duels aan, vochten voor de tweede bal en dat soort dingen. Net zoals Vitesse-uit zijn we daar de tweede helft tekortgeschoten.”

“We zijn gegroeid als ploeg en daar hoort een bepaalde status bij en we kunnen dat in de uitwedstrijden niet omzetten in resultaten. Ik zie wel vaker, ook op de training, dat het niet allemaal honderd procent is. Ik krijg dan altijd te horen; trainer, in de wedstrijden staan we er wel. Maar nu op een aantal posities en in de tweede helft, vond ik dat een heel strijdlustig FC Groningen de duels won. Daar waren zij beter in dan wij.”

Lezen en knokken
“In deze tweede helft moet je een wedstrijd lezen en knokken om te overleven en het resultaat over de streep trekken. We doen heel veel dingen goed, maar op het moment dat er het echt om gaat, komen we toch iets tekort om de wedstrijd winnend af te sluiten.”

“Als je duels verliest en als je er te makkelijk over denkt nadat je die 0-1 maakt en denkt dat je er dan al bent, dan wordt het een heel moeilijke wedstrijd", reageerde Pröpper na de wedstrijd in Groningen. "Je weet dat zij nieuw elan hebben, graag in de duels komen, veel lange ballen spelen en strijdlust tonen om het publiek mee te krijgen. Als wij dat toelaten, dan wordt het een heel moeilijke wedstrijd en krijg je ook kansen tegen.”

Niet voldoende
“Ik vind langzaamaan dat je het verschil tussen uit- en thuisduels wel mag benoemen bij ons", vervolgt Pröpper. "Uit kunnen we dat blijkbaar niet voldoende opbrengen. Ik vind dat zo onnodig. We begonnen zo goed, creëerden kansen, voetbalden makkelijk via verschillende schijven. En dan zie je dat het er uiteindelijk insluipt. Zo zonde. We hebben zoveel kwaliteiten en dan heb je weer een uitwedstrijd waarin je het weggeeft.”

Nagelaten
“Over het algemeen vind ik dat wij uitduels in delen heel goed spelen. Ook vandaag weer. Tegen FC Volendam en Heerenveen was dat ook zo en uiteindelijk draaide de wedstrijd helemaal om. Het komt dan op duels aan en die moet je winnen en ik vind dat we dat hebben nagelaten. We willen heel graag, maar het lukt ons in sommige duels niet en die ontwikkeling moet er wel komen.”

 


Foto's bij FC Twente speelt gelijk tegen FC Groningen.